Wikheim om målet mot Helsingborg: ”Det var definitivt meningen”

Djurgården och Gustav Wikheim är på gång.

Mot Helsingborg gjorde norrmannen mål för andra matchen i rad – och det var ingen slump.

Annons
Gameinsight desktop image

Gustav Wikheims mål i derbyt var uppenbart en psykologisk katarsis, men att norrmannen har varit på gång innan dess vittnar både tränare, lagkamrater och han själv om. Alla har dessutom vetat redan från början att han har en hög nivå i sig. Därför är det egentligen inte så konstigt att han gjorde mål för andra matchen i rad borta mot Helsingborg.

Själva målet var dock lite märkligt. Victor Edvardsen slog en genomskärare som yttern elegant touchade in på ett sätt som lurade både målvakten och tittarna. Det var snyggt, men kommentatorerna menade att avslutet egentligen var en felträff.

När jag berättar det för Wikheim skrattar han och konstaterar att det definitivt var meningen att skjuta på det sättet.

Det är inte bara hans egen form som har varit på uppåtgående utan hela lagets. Djurgården har fyra raka segrar och har tagit sig upp på en andraplats i tabellen. När jag frågar om varför det går så bra just nu kan han inte peka ut några specifika anledningar, förutom kanske ett energitillskott under uppehållet.
– Det är säkert många nycklar. Vi har jobbat hårt under hela året och har sett väldigt pigga ut sedan vi kom tillbaka från semestern. Vi ska hålla i och fortsätta träna lika bra så kommer vi kunna vinna ännu fler matcher.

Hur ser du på mötet med Värnamo?
– Det blir helt säkert en tuff match. Vi måste vara hundra procent påkopplade och alla måste vara redo att bidra. Så ska vi försöka vinna den med.