Skadesmäll för Djurgården – trio missar cupmatchen

Djurgården har en lång skadelista.
Nu står det klart att även Mohamed Buya Turay, Aslak Fonn Witry och Nicklas Bärkroth missar matchen imorgon mot Hässleholms IF.

Annons

Skadelistan växer i Djurgården. Sedan tidigare stod det klart att Erik Berg, Fredrik Ulvestad, Jonathan Augustinsson och Astrit Ajdarevic skulle missa morgondagens cupmatch i Hässleholm. Nu kommer besked om att ytterligare tre spelare tvingas stå över: Mohamed Buya Turay, Aslak Fonn Witry och Nicklas Bärkroth.
Så sent som igår sa Buya Turay, som dragits med en lårskada, till Fotboll Sthlm att han trodde på spel. Men så blir alltså inte fallet.
Även för Fonn Witry och Bärkroth handlar det om lindriga lårskador.
– Aslak Witry har haft lite problem med sitt lår där det började lite smått efter Lilleström. Det var helt okej under träningsveckan men sedan blev det värre under Frej-matchen. Så för att inte förvärra någonting vilas han från spel. När det gäller Nicklas Bärkroth har han en känning i baksida lår och klev av mot Frej. Vi har undersökt det och ska utvärdera läget men vill inte ta några risker, så han avstår från spel mot Hässleholm, säger Djurgårdens fystränare Viktor Helander till klubbens hemsida.
Avspark mot Hässleholms IF, som förlorade med 1-5 mot Elfsborg i den första omgången, är klockan 14 på Österås IP.

LÄS MER: Silly season-bloggen – allt om 08-lagens övergångar

FOTO: Bildbyrån