Lucas Bergvall tvåmålsskytt i Djurgårdens sjätte raka seger

Lucas Bergvall blev kvällens man på Strandvallen.

18-åringen gjorde två mål när Djurgården tog sin sjätte raka seger genom 3-1 på Mjällby.

Annons

Djurgården kom till mötet på Strandvallen med fem raka segrar och 12-0 i målskillnad, men det var Mjällby som inledde bäst i kvällens match. Hemmalaget etablerade ett tryck och hade bland annat tre frisparkar i bra lägen och ett skott som tvingade Jakob Widell Zetterström till en avancerad räddning, men det var Djurgården som tog ledningen när Lucas Bergvall fick drömträff på volley i bortalagets första anfall.

Då hade det gått elva minuter av matchen. Strax därefter hade Gustav Wikheim ett kanonläge men fick inte träff på sitt avslut. Efter 23 minuter var Bergvall framme igen och petade in 2-0 efter en rörig situation efter en hörna.

Djurgårdens tvåmålsledning stod sig till halvtid men i början av andra halvlek reducerade Mjällby genom Alexander Johansson som nöp till efter ett inlägg från höger. Hemmalagets kvitteringsjakt var igång men med timmen spelade hade Miro Tehno ett bra nickläge på en Besard Sabovic-frispark. Kort därefter hade Tokmac Nguen två chanser att utöka ledningen, men Mjällbys keeper räddade det första avslutet och det andra tog i stolpen. 

Mjällby fortsatte att försöka under matchens sista 20 minuter men Djurgården försvarade sig framgångsrikt. I den 87:e minuten var kvitteringsfaran över då Deniz Hümmet nickade in 3-1 sedan Tobias Gulliksen slagit in ett exakt inlägg med vänsterfoten.

3-1-vinsten var Djurgårdens sjätte raka trepoängare. Efter elva omgångar är DIF tvåa i serien, tre poäng bakom Malmö FF.

https://x.com/dplus_sportSE/status/1794393719661002998