Kujovic vill inte ha träningsmatcher: ”Bara att köra”

Allsvenskan har fått grönt ljus att starta från och med 14 juni.
Emir Kujovic tycker inte att det behövs några träningsmatcher innan premiären.

– Det är samma för alla lag så det är bara att köra igång, säger anfallaren till Fotboll Sthlm.

Under fredagen gav Folkhälsomyndigheten grönt ljus till att sätta igång Allsvenskan den 14 juni. Några träningsmatcher innan premiären blir det däremot inte.
– Jag hoppas att vi kör igång direkt. Jag tycker att vi ska starta Allsvenskan direkt utan någon extra tid för träningsmatcher. Det är samma för alla så det är bara att köra igång, säger Emir Kujovic.

Kan det påverka er sportsligt att starta serien utan träningsmatcher?
– Klart att det kan göra det, vi har inte spelat matcher. Matchvanan får du bara genom att spela matcher men det är samma för alla. Alla har varit i samma situation så det är inte någon fördel eller nackdel för någon.

Hur var det att få beskedet att Allsvenskan kan starta?
– Det var skönt, lite väntat var det också. Det ska bli kul att spela matcher, det har varit mycket träning så man är sugen på att spela. Det kommer att vara konstigt utan publik såklart, men hellre det än att inte spela alls.

Hur tror du det kommer vara att spela inför tomma läktare?
– Mycket speciellt. Man har tittat lite på Bundesliga och man hör nästan allt spelarna säger, det gör man ju inte vanligtvis. För vår del hade vi dessutom velat ha publiken i ryggen. De hjälper oss otroligt mycket. Men det är en tuff period och det får man respektera.

Vissa menar att hemmaplansfördelen försvinner, vad tänker du kring det?
– Det kommer nog att påverka lite grann. Men i slutändan är det fotboll, spelar du bra spelar det nog inte jättestor roll. För de mindre lagen som vanligtvis inte har så mycket publik kanske det är bättre att möta Djurgården och slippa våra supportrar nu.

Nu väntar en lång säsong med många matcher för Djurgården och de andra lagen i Allsvenskan. Kujovic längtar efter att vara tillbaka ute på planen.
Nu vill man bara spela, det ska bli kul och kanske blir det till och med två matcher i veckan. Man vill spela, det är därför man tränar. Sen kommer det säkert bli så att vi spelar fram till december och dessutom ett kval till Europa. Men vi ser fram emot att spela match igen. 

LÄS MER: Chilufya om oron för sin familj: ”Något fruktansvärt kan hända”

LÄS MER: Uppgifter: Danielson stoppas från att återvända till Kina

Annons