Uppgifter: Danielson stoppas från att återvända till Kina

Marcus Danielson tränar med Djurgården på Kaknäs.
Enligt kinesiska uppgifter kan det dröja till oktober innan utländska spelare i ligan får återvända till landet.

Tidigare i år lämnade Marcus Danielson Djurgården för spel i den kinesiska klubben Dalian FC. Coronakrisen har däremot satt stopp för den kinesiska högstaligan och mittbacken är nu tillbaka i Stockholm och tränar med sitt gamla lag på Kaknäs.

Under onsdagen kom kinesiska uppgifter om att utländska spelare i ligan kan få vänta till oktober innan det är grönt ljus att åka in i landet.

Fotboll Sthlm pratade med Jonathan White, reporter på South China Morning Post om läget i landet och uppgifterna om inreseförbudet.
– Det vi vet är att det råder inreseförbud för utlänningar. Uppgifterna har rapporterats från flera håll så jag skulle inte vifta bort trovärdigheten, speciellt inte med tanke på att det ännu inte har spikats något startdatum för den kinesiska ligan, säger White.
– Från början förväntade alla sig att ligan skulle återupptas före allt annat men regeringen är försiktiga.

Planen är att kinesiska högstaligan kan börja den 27 juni. Jonathan White tror att det kommer dröja till tidigast juli innan fotbollen i landet drar igång.
– Den planen har fortfarande inte blivit godkänd, den förra planen blev inte godkänd. Ligan och förbundet behöver godkännande från viktiga myndigheter. Det är heller inte sannolikt att något förändras med inreseförbudet förrän planen är godkänd.

White berättar att Dalian FC tränar som vanligt och att de dessutom har spelat flera träningsmatcher mot lokala lag. Lagets andra utländska spelarna som anslöt till laget innan gränserna stängde satt i karantän i 14 dagar men är alla tillbaka i träning med laget.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Bosse Andersson om Danielsons inreseförbud: ”Skulle kunna påverka”

Annons