Bosse om Danielsons inreseförbud: ”Skulle kunna påverka”

Marcus Danielson kan få vänta till oktober innan han kan återvända till Kina.
Det skulle kunna öppna upp en möjlighet för Djurgården.
– Det är klart att det skulle kunna påverka, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotboll Sthlm.

Annons

Marcus Danielson tränar med Djurgården på Kaknäs. Under onsdagen kom uppgifter från Kina att utländska spelare i ligan kan behöva vänta till oktober innan de får resa in i landet. Fotboll Sthlm ringde upp Bosse Andersson för att höra om uppgifterna påverkar möjligheterna att låna in mittbacken.
– Det är klart att det skulle kunna påverka. Men det kommer väldigt många uppgifter, vi förhåller oss till att han är med och tränar med oss just nu. Vi håller oss uppdaterade men alla uppgifter som kommer från Kina har vi inte koll på.

De andra utländska spelarna i Dalian är just nu i Kina och tränar och spelar träningsmatcher med laget. Just nu får inte Danielson återvända till landet.
– Det är lite pappersjobb som inte är klart, förklarar Andersson.

Har ni pratat med Dalian om Danielsons situation?
– Han tränar med oss och har fått tillåtelse från klubben att göra det. Vi har inte pratat något med Dalian om framtiden för Danielson.

Hur är det att ha honom tillbaka på Kaknäs?
– Det var vår bästa spelare förra året och dessutom vår lagkapten och en bra kille. Han är lite ringrostig och det märks att han inte har tränat på ett tag. Men han får i lugn och ro komma i form.
– Jag vet att han trivs väldigt bra i Djurgården. Det är en svår situation för honom men i den bästa av världar är han på Kaknäs med sina fotbollspolare. Han är glad att vara hemma.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER. Uppgifter: Danielson kan få vänta till hösten på Kina-återkomst

Annons