Klart: Djurgården värvar Emir Kujovic – ”Har stor hunger”

Pappersarbetet blev klart i tid.
Nu är Emir Kujovic Djurgårdens spelare.
Anfallaren har skrivit på för två och ett halvt år.

Annons

Djurgården har landat sin efterlängtade anfallare. För nu är det klart med Emir Kujovic, 31, som ansluter från Fortuna Düsseldorf. Enligt våra uppgifter har diskussionerna varit intensiva sedan igår eftermiddag och förhandlingarna och pappersarbetet har nu gått i mål, vilket Djurgården bekräftar på torsdagskvällen: Kujovic har skrivit på för 2,5 år.
– Jag kände i mötet med tränarna att de verkligen ville ha mig och sedan är ju Djurgården en stor förening i Sverige med många supportrar och stort intresse. Det är en utmaning i sig och samtidigt har jag varit i en situation där jag inte fått spela så mycket med ett år kvar i Düsseldorf. Jag skulle kunnat vara kvar och bara ta det lugnt och tjäna pengar men det känner jag att jag inte vill göra. Jag har suget och en stor hunger och då passar Djurgården perfekt för mig, säger Kujovic till hemsidan.

Det är enligt Fotboll Sthlms källor en billig övergång för Djurgården då den tyska klubben har varit beredda att släppa sin svenske anfallare.

Kujovic, som blev skyttekung och vann Allsvenskan med Norrköping 2015, har två tunga år bakom sig i Fortuna Düsseldorf men hoppas nu på en nystart i karriären. I Djurgården kommer han att ta upp kampen med Mohamed Buya Turay om en anfallsplats.

LÄS MER: Silly season-bloggen – allt om 08-lagens deadline day

LÄS MER. Hysteri kring DIF:s deadline day: “Bilar som följer oss”

Foto: Bildbyrån