Djurgården hoppas på Karlström: ”Det börjar bli skarpt läge”

Flera av de internationella transferfönstren stänger snart.
Jesper Karlström är fortsatt med och tränar med Djurgården – och Bosse Andersson är hoppfull om en förlängning.
– Det kommer jag vara tills jag fått reda på annat, säger sportchefen till Fotboll Sthlm.

Annons

Den 31 januari stänger flera av de stora transferfönstren i Europa, däribland England, Spanien, Tyskland, Italien och Frankrike. Efter det kommer alternativen för Jesper Karlström vara färre för en utlandsflytt. Den 24-årige mittfälten har varit öppen med att han ser över sina alternativ, men i takt med tiden går talar allt mer för att det blir en förlängning med Djurgården istället.
– Vi har haft en dialog länge. Han undersöker möjligheter och vi vill ha kvar honom. Men det börjar bli ganska skarpt läge, vi åker till Sydafrika på träningsläger på måndag. Då vill vi ha med Karlström, annars måste vi kanske gå vidare, säger Bosse Andersson.

Så ni vill veta om det bli en förlängning innan dess?

– Det är inte hugget i sten, men vi vill ha en trupp på plats så tidigt som möjligt. Vi har inte satt upp någon deadline men det vore bra för oss båda att veta om han blir kvar innan vi åker.

Tror du att Karlström stannar?
– Tror? Vi har hela tiden velat ha kvar honom, han är viktig både på och utanför planen. Jag är hoppfull. Det kommer jag vara tills jag får reda på något annat.

Tränaren Kim Bergstrand har inget emot att Karlström kör på med laget – även om han står utan kontrakt.
– Vi jobbar med honom precis som med alla andra spelare. Så länge han är här är han en av våra spelare, sa Bergstrand till Fotboll Sthlm igår.

– Jesper och vi har sonderat terrängen ett tag. De buden och klubbarna som kommit in har så här långt inte varit tillräckligt bra och intressanta för honom. Det finns saker som ligger på bordet och som också ska granskas, innan något besked kommer bli gällande, skriver Karlströms agent Per Jonsson i ett sms till Fotboll Sthlm.

Foto: Bildbyrån