Djurgården avvaktar med värvningar: ”Vore oansvarigt”

Spridningen av coronaviruset påverkar stora delar av samhället. För Djurgårdens sportchef Bosse Andersson påverkar situationen även transfermarknaden.
– Jag är inte beredd att göra några stora investeringar som det ser ut just nu, säger han till FotbollDirekt.

Djurgården har de senaste veckorna varit intresserade av att hitta en ersättare till Marcus Danielson som såldes till Kina. På grund av den rådande situationen med coronaviruset väljer klubben nu att avvakta med att värva spelare.
– Jag är inte beredd att göra några stora investeringar som det ser ut just nu, säger Andersson.
– Det är drastiska åtgärder som vi har fått se hända och det är klart att man i ett sådant läge måste inta extra försiktighet.

Djurgården och de andra allsvenska klubbarna har påverkats av viruset på flera sätt. Matcher spelas inför tomma läktare och den allsvenska premiären kan komma att flyttas fram. Värvningar är ytterligare en del i verksamheten som klubben måste anpassa.
– Det vore oansvarigt om vi inte blev extra försiktiga och det spelar ingen roll om vi har en stark ekonomisk situation. Så länge vi inte vet mer än i dag så är det inte sannolikt att vi gör någon mer affär under denna period. Vi är eniga om detta, styrelsen och den sportsliga ledningen, säger han.

Djurgården är inte den enda klubben som påverkas. Samtliga svenska klubbar måste anpassa sig efter situationen.
– Problemet är att just nu kan ingen sia i någonting och i och med det så går det inte heller att köpa på sig vad som helst i det här läget. Och vi är nog knappast ensamma om att tänka på det viset bland allsvenska klubbar.

Foto: Bildbyrån