Buya Turay: ”Jag kommer aldrig gå tillbaka till Belgien”

Mohamed Buya Turay vann både skytteligan och Allsvenskan.
Han har inget emot tanken på att försöka upprepa bedriften 2020.
– Drömmen är Europa League eller Champions League, säger Buya till Fotboll Sthlm.

Annons

När det gällde som mest klev Mohamed Buya Turay fram. Efter en höst där hans mål varit avgörande vid flera tillfällen var det kanske logiskt att 2-2-målet mot Norrköping stöttes in av 24-åringen från Sierra Leone.
– Bara gud vet varför jag gjorde de avgörande målen. Gud bestämmer mitt öde. Det är en dröm att vinna guld i Sverige, att blir nationell mästare. Gud gav mig gåvan att spela fotboll och jag kom till Europa för att gå så långt som jag kan. Jag har spelat flera säsonger i lägre divisioner i Sverige så det har varit en lång resa, säger Buya Turay.
Du vann även skytteligan. Men det blev inte 20 mål som du sa inför säsongen.
– Ja, det var mitt mål, jag trodde att jag skulle göra det. Nu blev det inte så, men jag är lycklig ändå, säger Buya och ler.
Hur var det när slutsignalen gick och supportrarna vällde in?
– Bara galet. Vissa spelare bara skrattade, andra grät. Det var galet. Man förstår hur alla känner. Vi har kämpat länge, visat att allt är möjligt.
Vem grät mest?
– Une!

Var Buya Turay spelar fotboll nästa år är fortsatt oklart. Han tillhör fortsatt Sint-Truiden som vill sälja anfallaren som de köpte för runt 15-20 miljoner kronor från Dalkurd 2017.
– Min dröm är att spela i Europa League eller Champions League. Jag stannar gärna i Djurgården, men jag vet inte hur det blir. Antingen vill jag spela här eller i en ny klubb.
Du vill inte spela i Belgien igen?
– Aldrig, jag kommer aldrig gå tillbaka dit. Jag vet att det är så många personer som undrar varför jag lämnade Belgien: ”Varför gick Buya till Sverige, vad hände, vad är problemet?” Många snackar, det är inte bra för mitt rykte. Men jag kan inte berätta vad som hände i Belgien innan jag gick till Djurgården.
Varför?
– Jag kan inte berätta nu, men lite senare. Då kommer alla förstå mig och varför det blev som det blev.

Foto: Bildbyrån