Bosse vägrar sälja Jonathan Ring: ”Det finns inte i min värld”

Jonathan Ring har gjort fyra mål och fyra assist för Djurgården under våren.
Men Bosse Andersson förbereder sig inte för en försäljning – tvärtom.
– Han ska vara här och göra en bra höst och ta Djurgården till en bra position i allsvenskan, säger Bosse Andersson till podcasten Studio Allsvenskan.

Annons

När de allsvenska lagen tog en kort semester för uppehållet låg Djurgården på en andraplats i tabellen. En faktor bakom Blårändernas starka vår är yttermittfältaren Jonathan Ring som står noterad för fyra mål och fyra assist på elva matcher. När Djurgårdens sportchef Bosse Andersson gästar podcasten Studio Allsvenskan menar han att Ring passar utmärkt i lagets spelsystem.
– Jag tror att alla i Kalmar tyckte att Jonathan Ring var en extremt bra fotbollsspelare. Sedan kom han till Djurgården och hade det lite tuffare första säsongen. Men han har också förberett sig för den här säsongen väldigt väl och passar in i spelsättet. När vi flyttade in yttrarna så har Jonathan fått en jävligt härlig roll som jag tror att han tycker är rolig. Gör man då lite mål och känner sig delaktig så stiger självförtroendet, säger Bosse Andersson.

Själv har Jonathan Ring öppnat för att lämna Djurgården och spela utomlands igen. Men Bosse Andersson har inga planer på att sälja sin poängkung.
– Det är inget som jag planerar för, att sälja i sommar. Han ska vara här och göra en bra höst och ta Djurgården till en bra position i allsvenskan. Det finns inte i min värld att sälja honom.

Många Allsvenskan klubbar budgeterar för att sälja spelare. Men efter flera lyckade år med spelarförsäljningar har Djurgården inte gjort det. Däremot finns det spelare som ligger närmre en försäljning än andra, menar Bosse Andersson.
– Vi har inte budgeterat för spelarförsäljningar. Men däremot så måste det vara en planering för vad som kan komma att ske i sommar. Det är klart att Jonathan Augustinsson är en sådan spelare som gjorde en väldigt bra säsong 2018. Han har extremt bra egenskaper så det har funnits med i planeringen. Lika väl som vi visste att planeringen var att sälja Kadewere och Beijmo i somras. Jag känner inte att vi har samma situation här. Vi planerar men jag tror inte att vi står för de utmaningarna i det här sommarfönstret som vi har stått inför tidigare. Jag känner mig väldigt lugn med att det blir spelare som går ut till Europa. Sedan ska man aldrig säga aldrig, ibland kan det komma bud som du blir förvånad av.

LÄS MER. Silly season-bloggen – allt om 08-lagens övergångar

FOTO: Bildbyrån