Bosse Andersson om hemliga nyförvärvet: ”Spännande egenskaper”

Djurgården har gjort klart med en anfallstalang som väntar på att få arbetstillstånd.
Men vem är spelaren?

Fotboll Sthlm ringde upp Bosse Andersson för att få fram mer information.

Annons

Det var i DIF-poddens uppesittarkväll som Bosse Andersson avslöjade att Djurgården hade gjort klart med en ung, icke-europeisk anfallare som bara väntade på arbetstillstånd. Sportchefen beskrev spelaren som en ”nummer nio”-typ men var i övrigt hemlighetsfull.

Fotboll Sthlm ringde upp Bosse Andersson för att fiska efter mer information.

Vad kan du säga om spelaren?
– Det är en ung kille som vi har haft dialog med under fjolåret. Hade det inte varit för covid hade han säkert varit på plats hos oss.

För provspel?
– Ja, för att vara med i vår verksamhet som vi gjort med andra spelare tidigare. För att vi ska lära känna varandra. Men vi har satt oss ned med klubben och spelaren och kommit överens. Spelaren har följt oss under året och sett de flesta matcherna, vilket är positivt. Nu hoppas vi att vi får arbetstillstånd.

När hoppas ni på det?
– Vi hoppas att allt är klart runt den 20 januari men det är inte i våra händer. Sedan handlar det också om att få tillstånd till att resa.

Det handlar om ett lån med en köpoption, är det korrekt uppfattat?
– Ja.

Hur gammal är spelaren?
– 19.

Är det en afrikansk spelare?
– Det är en icke-EU-spelare.

Vad kan du säga om spelartypen?
– Han har många spännande egenskaper som vi tror oss kunna utveckla, även om det kan ta viss tid. Det är en ambitiös spelare som har bra kunskap om oss. Han tränar hårt för att förbereda sig, men det har varit svårt med covid, vissa länder har inte haft sina ligor igång.

Han har inte spelat på ett tag?
– Nä.