Bosse Andersson: ”Det här dygnet kommer att gå till historien”

Förhandlingarna var intensiva och länge oklara.
Men till sist fick Djurgården, Emir Kujovic och Fortuna Düsseldorf ihop en affär.
– Vi hade två spelare som vi träffade tidigt och som vi ville ha till klubben. Det var Curtis Edwards och Emir, säger Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Annons

I början av sommaren hade Djurgården ett möte med Emir Kujovic. Då stod parterna långt ifrån varandra, men på måndagen den 12 augusti fick Djurgården ett nytt besked: en övergång var möjlig. Efter lite mer än ett dygns förhandlingar och pappersarbete var sedan affären i hamn och Emir Kujovic skrev på för två och ett halvt år.

När Fotbollskanalen pratar med Bosse Andersson på tisdagskvällen är han tagen av intrycken.
– Det här dygnet kommer gå till historien. Jag förstod sent i går kväll att det skulle kunna gå vägen, säger sportchefen.
– Vi har jobbat hårt och haft kontakt med ett antal olika spelare, men jag vill inte kommentera vilka. Jag kan bara säga att det är en tuff bransch det här. Vi hade två spelare som vi träffade tidigt och som vi ville ha till klubben. Det var Curtis (Edwards, som blev klar nyligen) och Emir. Sen tycker jag väl att vi hade kunnat lösa det tidigare med Emir än att det skulle dras ut på tiden fram till att några timmar återstod av fönstret. Det tar på krafterna.

Trots att Emir Kujovic, 31, inte har spelat a-lagsfotboll på länge tror Bosse Andersson att anfallaren snart är i bra form.
– Han är extremt vältränad, men han saknar möjligtvis lite matchform. Men vi har en stark tro på att han är väl förberedd för det här. Han har kanske inte spelat riktiga tävlingsmatcher på ett tag men vi känner att han kommer att kunna hantera det här, säger Andersson.

LÄS MER. Hysteri kring Djurgårdens deadline day: ”Bilar som följer oss”

Foto: Bildbyrån/Djurgården Fotbolll