”Besatt av att göra mål” – Fotboll Sthlm möter Musa Gurbanli

En fotbollslegendar till farsa, en bulgarisk fystränare och en manisk besatthet av att göra mål har gjort Musa Gurbanli till en fruktad målskytt i Azerbajdzjan.

Nu är han Djurgårdens spelare.

Fotboll Sthlm hängde med bakom kulisserna när anfallaren skrev på för Djurgården och fick en exklusiv intervju med målsprutan själv.

Strålande väder och industrisemester borgar för en välbesökt DIF-träning den här julionsdagen. Längs med elvaplanens långsida går Bosse Andersson och morsar på supportrarna vid räcket. När han kommer förbi kortsidan har han däremot telefonen klistrad mot örat, och är djupt nedsjunken i ett telefonsamtal på engelska. I andra änden finns en fotbollsagent.

– Nej, jag är på träningsanläggningen, säger Bosse Andersson. Kontoret är där vi var igår. Kommer ni alla fyra? Har ni med er väskorna? Okej, då kommer jag och hämtar upp er.

Den här dagen var egentligen mest tänkt att ägnas åt administration kring nyförvärvet Musa Gurbanli, som varit i Stockholm sedan natten till söndag, nu skrivit på för Blåränderna och ska resa hem igen till Azerbajdzjan innan han officiellt ansluter. Men nu har anfallaren framfört att han gärna vill hinna med ett träningspass och hälsa på killarna i laget innan han åker hem.

Det ställer plötsliga krav på Djurgårdens organisation. Även om Fotboll Sthlms utsände är den ende närvarande journalisten på passet vet klubben om att de inte kan smyga ut ett nyförvärv på en öppen träning utan att information letar sig ut i sociala medier, så nu måste den officiella spelarpresentationen förberedas.

Bosse Andersson hoppar in i en bil och kör i riktning Stureplan. Innan bilen nått Dramaten hinner han med fyra telefonsamtal, som går i tur och ordning till pressansvarig Olle Arnell, mediaansvarig Daniel Bergström, Musa Qurbanlis agent och ordförande Alf Nilsson. Nu är det snabba ryck som gäller, men samtalen går bra. Djurgården står redo att välkomna Musa Gurbanli till Kaknäs IP, lyder beskeden. Trots den uppenbara stressen känns Bosse harmonisk bakom ratten. Den här värvningen har tagit tid att få i lås, men det kommer det vara värt.

– Han är väldigt taggad på att komma till oss, konstaterar sportchefen nöjt.

Är han en bra kille?
– Exceptionell.

Seriös?
– Oj, oj, oj… Han har följt ett träningsprogram från sin bulgariska fystränare sen han var 14.

 

Redan prenumerant? Logga in för att läsa.

Eller bli Prenumerant

• Tillgång till allt material på Fotboll Sthlm
• Löpande prenumeration, utan bindningstid
• 69 kronor för 30 dagar

Annons