Barsom: ”Märkligaste minne? När Dembo hade missuppfattat texten”

Bakom lucka nummer sju gömmer sig en blåblå lirare. Abgar Barsom minns tillbaka till SM-gulden och sin bästa tid i karriären.

Namn: Abgar Barsom

Ålder: 41

Spelade i Djurgården: 2000-2002 & 2004-2006

Annons

Var bor du?
– I Stockholm, mitt i stan.

Familj?
– Flickvän.

Vad gör du?
– Jag driver några olika bolag. En agentverksamhet, ett litet hotell på Söder och tre caféer. Det rullar på, det finns bra tider och det finns dåliga tider. Viktigast för mig är att jobba med saker som jag är passionerad för.

Vilken roll spelar fotbollen i ditt liv?
– Fotbollen har varit allt i mitt liv, nu är den bara nästan allt. Under karriären kommer fotbollen etta och tvåa, man själv trea, och resten fyra. Man har offrat kropp och fritid för fotbollen. Nu har jag omprioriterat lite, familj och vänner nummer ett. Till för ett år sedan var jag ganska aktiv som spelare och spelade futsal med DIF och med TV-laget, nu har det inte blivit så mycket av det. Jag tror dock att jag har formen för att kunna gå in och spela i en lägre division.

Vad har du för andra hobbies?
– Just idag är det padel. Man möter likasinnade, elitidrottare och bollspelare. Padel påminner mycket om fotboll i rörelsemönstret. Jag brukar spela ihop med Jesper Blomqvist och Andreas Johansson.

Annons

Bästa minne från egna karriären?
– Jag har upplevt mycket framgång och då får man mycket olika minnen. Första matchen i Allsvenskan, första landskampen, första SM-guldet. Det är svårt att säga exakt, men självklart väger första guldet tungt, det är därför man spelar.

Värsta minne?
– Man har fått tuffa skador som gjort att man blivit begränsad. Jag fick höftproblem runt 2004 som gjorde att jag kunde inte utvecklas som jag ville.

Märkligaste minne?
– Man har hamnat i många märkliga situationer. En kul grej var när vi gick in i duschen och Dembo stod och nynnande på The final countdown. Han hade dock helt missuppfattat texten och sjöng istället: “It’s a fire downtown.”

Hur följer du klubben?

– Intensivt. Jag är nere på Kaknäs minst en gång i veckan och ser många matcher. Jag har haft en tajt relation med Özcan och pratar också en del med Bosse.

Vad tycker du om dagens lag?
– Jag tycker man gör det bra. Men man behöver inte vara demontränare för att se att laget var lite… felkomponerat. Det fanns för många på vissa positioner och på vissa positioner saknades det folk, då tvingades de testa nya saker. Det var också lite för djupa bottennapp, noll poäng mot BP till exempel. Överlag en okej säsong, men inte superbra, även om cupguldet väger upp det hela lite.

Annons

Din favoritspelare?
– Andreas Isaksson är en fantastisk spelare på många sätt och en fantastisk människa. Han är en sån spelare som alla klubbar vill ha hos sig.

Hur går det för ditt lag 2019?
– Svårt att säga, men självklart vet man att det kommer byggas på ett vis sätt. Det gäller att få in spelare med mer fart och teknik. Det som man saknat är lite av Kims vänsterfot eller ett bättre offensivt spel. Det återstår och se hur nya tränarna vill spela och det gäller att ge dem tid. Tolle och Kim har gjort det bra i Sirius, men Djurgården är Djurgården och här måste det komma resultat. Om man spelar på ett sätt men har fel spelare kommer det ta tid. Jag hoppas att de lyckas och de har alla förutsättningar för det. Jag tycker Djurgården ska vara topp fyra. Delar man inte den ambitionen ska man inte jobba i Djurgården.

Vad önskar du dig i julklapp?
– Lite lugn och ro med familjen. Bara få vara några dagar med de man älskar mest.