Åslund imponerade på Henning Berg: “Slägga till högerfot”

I sommar byter Patric Åslund nykomlingen Västerås SK mot Djurgården.

Men redan nu har han hunnit ge AIK huvudbry.

– Han har en slägga till högerfot, så Djurgården har ett bra jobb på honom, säger Henning Berg.

Annons


Efter det allsvenska sommaruppehållet går Patric Åslund från spel i Västerås till Djurgården. Under måndagseftermiddagen kom hans VSK på besök till Friends arena och bjöd, som nykomlingar i serien, på en riktigt tuff match för Gnaget. Man kan argumentera för att bortalagets 21-åring var bäst på plan, ännu mer med stöd av att han fick utmärkelsen som matchens lirare.

AIK:s huvudtränare berömde motståndarnas innermittfältare på presskonferensen efter matchen, och tillskrev Djurgården ett bra jobb.

– Åslund var bra och kom loss centralt, han kunde passera och skjuta. Han har en slägga till högerfot, så Djurgården har gjort jobbet på honom, ingen tvekan. Men vi gav honom för mycket utrymme och det hade vi kunnat bli straffade på, säger Henning Berg.

Själv menar Åslund att det inte var något speciellt med sin insats.

– När man är väl inne i flowet befinner man sig sin egen värld och spelar på ren instinkt. Det är väl så man får svara på det, säger Åslund.

Henning Berg menade att Djurgården har gjort ett bra jobb med att värva dig. Är det för tidigt att blicka framåt nu?

– Ja. Just nu så har jag bara fokus här. Som jag har sagt tidigare också spelar jag just nu för klubben som jag har växt upp i och som jag har en otrolig kärlek för. Det gör mig väldigt stolt och det är bara det som jag tänker på just nu.

Är det svårt att stanna i nuet?

– Nej, jag själv känner en viss lättnad för det just nu, att ta det dag för dag egentligen. Då blir det väldigt lätt att veta att du kan leva i nuet och även tänka i nuet. Det är inga problem.

Vad blir viktigast för dig att fokusera på i Västerås innan det blir Djurgården i sommar?

– Nej, men det är väl att fokusera på den målsättning vi har som lag, att ta match för match och försöka göra bra prestationer och spela för laget. Jag känner att vi har en väldigt bra grupp, en grupp som vet vad som gäller när man spelar Västerås. Att man spelar för lagets skull och det är även därför vi har tagit oss så här långt men vi vet också att vi kan ta oss ännu längre.

Hur tufft var det att möta AIK inför 36 000 på läktarna?

– Nej, det är såklart en tuff fotbollsmatch liksom. Sen är det ju bara positivt att vi får spela inför så pass många människor. Det är liksom inte varje dag det händer och vi är väldigt glada att vi får ta del av sådana chanser, så det är bara kul.

När Åslund får frågan om några blårandiga supportrar hade hört av sig med några peppande ord inför deras match mot AIK insåg han att det kan ha hänt, utan hans vetskap.

– Nej, jag brukar inte kolla på mobilen så mycket innan matcher. Jag försöker gå in i min egen bubbla ganska tidigt och det är väl familjemedlemmar som jag svarar på, där var det bara lycka till.

Inte heller Bosse Andersson hade hört av sig med ord som “sänk dem jävlarna nu” eller dylikt, tror Åslund.

– Nej, jag tror inte det hade hänt faktiskt, säger Åslund och skrattar.