Premiär för Fotboll Sthlm Plus – 25 spänn för allt material

KAPSTADEN.
Nu går Fotboll Sthlm in i en ny fas.

Vi hoppas att ni fortsätter att läsa oss som prenumeranter.

För knappt två år sedan startade Mårthen Bergman och jag Fotboll Sthlm. Det har kanske inte varit så mycket blod, men det har sannerligen varit svett och tårar längs vägen. Vi har kämpat hårdare än vad vi har gjort tidigare i våra journalistkarriärer – och då har vi kämpat en del – och det har tagit oss en bit. Vi når idag en stor och engagerad läsarkrets, men vi är ändå bara i början av vår resa.

I år har vi större resurser än tidigare. Vi har fått en systersajt i Skåne där vi har plockat in tre av de bästa journalisterna med koll på Malmö FF och Helsingborgs IF. I Stockholm har vi värvat Ludwig Persson och Daniel Sjöberg som är bland essen när det handlar om rapporterande och tyckande om 08-lagen. Dessutom är silly season inte slut, så det kanske finns fler överraskningar att bjuda på längre fram…

Nu är det dags för nästa steg för Fotboll Sthlm. Att producera journalistik är inte gratis och för oss är matematiken simpel: om vi ska kunna fortsätta behöver vi intäkter från prenumeranter och idag, den 29 januari, lanserar vi vår plustjänst. Det innebär att du behöver vara prenumerant för att ta del av allt vårt material. Enkelt formulerat kommer raka nyheter, kortare ”snack” och artiklar där vi kreddar andra medier fortsatt vara tillgängliga för alla, medan resterande del av vårt unika material hamnar bakom betalvägg. Vi har bestämt oss för ett lågt pris, 25 kronor i månaden utan bindningstid, eftersom vi vill att så många som möjligt ska haka på.

Vi vet också av erfarenhet att vårt unika material alltid går bäst på sajten, vilket vi tar som ett tecken på vad vi bör fokusera på framöver. En genomarbetad granskning eller intressant intervju får inte bara flest likes, kommentarer och längst snittlästid – den klickas också generellt sätt bäst. Hos oss vinner kvalitet alltid i längden, hur man än mäter, något som jag gissar kan komma som en överraskning för vissa i vår bransch.

När jag skriver det här är klockan midnatt i Kapstaden där jag befinner mig för att bevaka Djurgårdens träningsläger. För oss är det en självklarhet att vara plats när samtliga ”våra” lag laddar upp inför säsongen. Vårt signum ska alltid vara närheten, och man kommer paradoxalt nog oftast som närmst när man befinner sig långt hemifrån.

Att ta betalt för något som tidigare varit gratis kan förstås stöta på visst motstånd. Generellt sett är läsare betydligt mer villiga att betala för innehåll nu än tidigare – det har skett ett stort trendbrott på senare år – men vi är medvetna om att det här inte kommer att tas emot som en positiv nyhet hos alla. Men det är som sagt en nödvändighet. Om man ska vara lite dramatisk, eller också bara uppriktig, handlar det om Fotboll Sthlms vara eller icke vara. Utan prenumeranter blir det helt enkelt ingen fortsättning. Med tillräckligt många prenumeranter blir det däremot inte bara en fortsättning, utan även en kvalitetshöjning över tid.

Visst kan väl det vara värt 25 spänn i månaden?

Om du signar upp idag kan du genast ta del av en intervju om Erick Otienos vingliga resa från slumrådet Kibera till Solna, en första lägerrapport (av många) om Djurgården och Daniel Sjöbergs perspektivkrönika om Hammarbys 0-4-torsk på Kanalplan igår. Ja, och sen rullar det på…

Vi hoppas och tror att ni som prenumererar kommer att bli nöjda!

– Här tecknar du din prenumeration genom några enkla steg: www.fotbollsthlm.se/plus

– Gillar du vår produkt och vill stötta Fotboll Sthlm lite extra? Swisha ett bidrag till 123 077 82 58!