Oskar Månsson: Vi vill satsa på damfotboll – vill du hjälpa oss?

BLOGG. Vi vill starta en ny sajt. Kan du hjälpa oss?

Annons

Vi har spännande planer för Fotboll Sthlm framöver. Med små resurser har vi byggt upp en rätt stor sajt och från och med nästa år kommer vi att trycka gasen i botten, vilket blir hur spännande som helst. Då börjar resan på riktigt, känns det som.

Hur planerna ser ut kommer vi att presentera inom ganska kort. 

I stora drag vet vi hur vi kommer att gå tillväga – men det finns också en parallell idé som vi vill genomföra. Det här blogginlägget kan bli en indikator på om det är realistiskt eller inte.

Vi vill starta starta en nyhetssajt om Damallsvenskan, eller Obos Damallsvenskan som den numera heter. Principerna ska vara de samma som för Fotboll Sthlm, det vill säga initierad och nischad journalistik och kärlek till sporten. För att repetera vårt motto från Fotboll Sthlms start: vi vill göra bra grejer. Gå rakt på sak utan att clickbaita. Nörda ner oss i statistik och detaljer. Berätta historier och levnadsöden som fastnar. Engagera och sätta agendan.

Damfotbollen har som bekant länge kämpat i motvind, men både här hemma och där ute ser man tecken på att det där verkliga genombrottet närmar sig. Allt fler europeiska storklubbar mobiliserar. Statusen för spelarna har höjts, stjärnorna har blivit stjärnor på riktigt. Sommarens VM var en smärre revolution där världens blickar riktades mot Frankrike under en magisk mästerskapsmånad. När England och Tyskland träningskampade i helgen var det 78 000 åskådare på Wembleys läktare.

Det vore kanske fel att säga att det definitiva, publika genombrottet har kommit till vår nationella högstaserie, men det finns massor av kanonspelare – och ett antal världsstjärnor – som spelar vecka ut och vecka in på våra svenska arenor. När Hammarby mötte Uppsala i Elitettans sista omgång kom 3100 åskådare till Kanalplan för att se vilket lag som tog steget upp. I år vann FC Rosengård, före Kopparbergs/Göteborg FC – som nyligen signade ett miljonkontrakt med Prioritet Finans vilket vi ser som ett tecken i tiden. Det kunde och borde ha gått betydligt fortare, men nu rör det faktiskt på sig här och var. Äntligen rör det på sig.

Åter till våra planer: för att starta sajten behöver vi plocka in minst två heltidsanställda reportrar/redaktörer utöver våra befintliga resurser. Det är viktigt för oss att inte sjösätta ett halvdant projekt, utan göra det bra från dag ett. Det innebär också att vi behöver säkra en stor del av nästa års intäkter på förhand för att kunna köra igång.

Vill du hjälpa oss att förverkliga planerna?

Tipsa gärna om företag/organisationer som kan tänka sig att se värdet i att synas på Sveriges bästa sajt om damfotboll. Och framförallt: sprid budskapet! Varje kommentar eller delning ökar chanserna för att vi lyckas.

Tack på förhand!

/Oskar Månsson och gänget bakom Fotboll Sthlm

***

Till sist: Är ditt företag eller din organisation intresserade av att höra mer? Mejla redaktionen@fotbollsthlm.se eller ring Oskar Månsson på 0761838363!

***