Oskar Månsson: Vi vill på träningsläger. Vill du stötta oss?

BLOGG. En första säsong har passerat, och vilken säsong det blev. Vill du stötta oss under år två?

Trots att Fotboll Sthlm mjukstartade med en testversion så sent som i maj i fjol känns det som att vi har hållit på i flera år nu. Det har inte varit enkelt för oss. Vi har kämpat, bråkat och stött på motgångar. Vi har skrotat planer och rivit upp beslut fler gånger än jag kan minnas.

Men vi har aldrig tvivlat på vår grundidé: att det finns plats för en sajt som går på djupet i bevakningen av AIK, Djurgården och Hammarby. Intresset är enormt, vilket manifesterades i den näst sista allsvenska omgången då 80 000 människor ville se AIK och Hammarby på plats. Men det som stärker vår övertygelse allra mest är ni läsare. Den är omöjligt att sammanfatta all respons, men varje vecka får vi tusentals reaktioner på sociala medier, varav de allra flesta är positiva. Ni som följer oss på Twitter och Facebook vet vad jag pratar om.

Annons

Samtidigt som intresset är större än någonsin skär de flesta andra medierna ner. Aldrig har det varit så få reportrar på träningarna som nu. Tidningarna satsar hellre på skrivbordsmaterial, vilket är en obegriplig prioritering för oss. För Fotboll Sthlm är det självklart att vara på plats i vardagen. Med tiden kommer vi att referera allt mer till andra medier för att bli mer heltäckande, 
men vår kärna ska fortsatt bestå av närhet, självständighet och kunskap. Efter lite drygt tio år i branschen vet jag hur mycket det uppskattas av er läsare.

Jag önskar att det vore samma medvind på annonsmarknaden. Många visar intresse för vår produkt men vi vill hitta rätt företag som förstår vad de får ut av att jobba med oss. Nu är jag en aning subjektiv, men jag tycker att vi är rejält underskattade på marknaden. Nyligen slog DN på stora trumman om ett reportage från i höstas som hade haft en snittlästid på 7.30, vilket ansågs exceptionellt. För skojs skull kollade jag upp våra siffror och fann att vi, som alltså startade i maj, har elva reportage/intervjuer med längre snittlästid än så. Och ett helt gäng strax under. Nu skriver vi visserligen ofta rejält långt, men det är tydligt att ni tar er god tid och läser till punkt. Trafiksiffrorna i stort ser också fina ut, och kraften i sociala medier är svår att missa.

Annons

Nu väntar en ny spännande, och något oviss, säsong för Fotboll Sthlm. Än så länge har vi inte löst annonsaffärer för att satsa som vi vill fullt ut. Ändå har bestämt oss för att gasa på, och nu planerar vi att följa samtliga träningsläger i slutet av januari/början av februari. Vi vill åka med AIK till Dubai, Djurgården till Maspalomas och Hammarby till Belek för att ge er den tätaste och bästa bevakningen. Planen är att få till en vecka per lag och publicera en massa (ej inlåst!) läsning med Fotboll Sthlm-touch.

Problemet? Pengarna förstås. Även om vi reser och bor billigt kommer varje läger kosta åtminstone 10 000 kronor, vilket går utanför vår budget. För att uttrycka saken enkelt: vi kommer att ta pengar från egna fickor. Så vill du stötta oss när vi åker på ditt lags träningsläger?

Swisha isåfall ett bidrag till 0761838363, skriv gärna vilken klubbar som du stöttar.

Stort tack på förhand!