Månsson: Så slutar guldjakten – mina tips i sista stund

BLOGG. Jag är inne i en osannolikt tipssvit. Låt oss förstöra den.

Annons

Ibland, när jag har en klar känsla, har jag slängt ur mig ett tips på Twitter om den kommande matchen och det har stämt på pricken sex av de sju senaste gångerna.

Det lär aldrig hända igen, för det är naturligtvis en osannolikt Nyckeln till att tippa mer rätt än fel är att välja bort alla matcher – nio av rio ska ryka direkt – där man inte har en klar analys. Och inte tippa exakta resultat, förstås. Jag inser detta, även i mitt nuvarande hybristillstånd.

Hur som helst: nu skiter vi i principerna, för nu är det dags att tippa samtliga matcher i guldstriden.

Jag tror att Malmö plockar med sig en 2-0-seger från Örebro. Malmö saknar Anders Christiansen vilket är en nyckel mot alla lag som dyrkas upp (det vill säga de flesta av Malmös motståndare) och kommer förmodligen inte köra över Örebro som brukar hänga ihop skapligt även om formen är vikande. Därför får MFF kämpa för sina mål, men bör ändå ta en relativt klar seger.

Hammarby vinner mot Häcken. Har man 12-2-0 på Tele2 arena och 45-14 i målskillnad kommer man att vara favorit mot alla lag, och Bajen kommer med starkaste möjliga manskap förutom på målvaktssidan. Häcken är en besvikelse i år, för i slutändan var de inte ens nära Europa. Den här gången saknar de Ekpolo, Friberg och Paulinho och i slutändan har jag svårt att se dem stå emot. Därför: 3-0!

Upp till Djurgården att ta minst en poäng alltså. Jag ser framför mig en matchbild där ett inspirerat Norrköping sätter fart direkt, medan Djurgården spelar på kontroll. Ni som minns Djurgårdens match borta mot Malmö vet vad jag menar. Men även om Peking har en del att spela för och är i storform på hemmaplan tror jag att Djurgården håller ut i längden tack vare grundtryggheten och den där extra motivationen där varje centimeter räknas. Tipset: 1-1!

När jag skriver det här sitter jag på ett tåg fullpackat Djurgårdare som har varit lyckliga nog att få tag på biljetter. Men just nu verkar de flest mest vara nervösa. Folk mumlar och upprepar sig. Och den känslan lär inte släppa framåt 15-tiden, för det här kommer att bli tajt. Äckligt tajt, tror jag, och äckligt nervöst för samtliga inblandade.

Helt perfekt alltså. Nu kör vi!