Viktor Asp: Det kan inte vara så här det går till när vi väljer förbundsordförande

Det mäktiga Stockholmsdistriktet avgjorde ordförandevalet till Reinfeldts favör utan att konsultera sina medlemsföreningar.

På grund av paragrafrytteri och snäv stadgetolkning föll alla Stockholmsröster på Reinfeldt, trots stor internopposition.

Det kan bara inte vara såhär det går till när vi utser en förbundsordförande.

När en förbundskapten och en profilerad expert står och skriker varandra högröda i direktsändning är det lätt att glömma, men också vecka 12 var en stormig historia för svensk fotboll.

Först blossade VAR-debatten upp på nytt efter att tränare och domare uttalat sig för dess införande på upptaktsträffen i Solna. Kort därpå kom en larmrapport som tillkännagav att kriminella gäng infiltrerar fotbollsrörelsen och har hela föreningar i sina klor. Zlatan Ibrahimovic återvände till herrlandslaget och uttalade sin uppskattning för sharialagar. Sedan inledde samma landslag EM-kvalspelet med en 0–3-förlust på hemmaplan mot Belgien. Avslutningsvis behandlades för första gången Göteborgsmotionen på förbundsdagen, där den röstades ned men lovade återvända om ett år när förbundets utredning är klar.

Kort sagt: 2023 blir en prövotid för svensk fotboll.

Men mannen som ska leda landets största folksport genom dessa stormiga vatten, han är väl i alla fall den lämpligaste kandidaten?

Redan prenumerant? Logga in för att läsa.

Eller bli Prenumerant

• Tillgång till allt material på Fotboll Sthlm
• Löpande prenumeration, utan bindningstid
• 69 kronor för 30 dagar

Annons