Spontan fest på Norrmalmstorg väcker intresse: ”Jättekul initiativ”

En spontan fest på Norrmalmstorg kan bli samlingsplatsen för tusentals gnagare på söndag.
Redan nu har en bit över 2000 personer meddelat att de kommer eller visat intresse om det blir guld.
– Det är skitkul om det kan samlas mycket folk, säger Elvira Eriksson, ordförande i Allmänna supporterklubben.

Annons

Om AIK vinner sitt första allsvenska guld på nio år på söndag lär det firas på många platser i Solna och Stockholm. Klubbens officiella guldfest är planerad till Quality Hotel Friends, men nu har ett alternativ i stan som ser ut att bli populärt dykt upp.
På Facebook har en anonym person startat eventet Allmänna guldfesten där AIK-supportrar uppmanas att ta sig till Norrmalmstorg vid sjutiden för att fira.
”När vårt kära AIK förhoppningsvis vinner sitt 12:e SM-guld på söndag den 11/11 ska det självklart firas, och var görs det bättre än precis intill platsen där allt startade!” lyder motiveringen som syftar till att AIK grundades på närliggande Biblioteksgatan.

Annons

Allmänna Supporterklubbens ordförande Elvira Eriksson har varit i kontakt med personerna bakom initiativet.
– Det är vanliga supportrar som vill att man ska fira i stan om man tycker att festen i Solna är för dyr och otillgänglig. Jag tycker att det är ett jättekul initiativ. Jag tror att många vill vara i stan och synas och höras om vi vinner, säger hon.
Har ni i ASK någon rekommendation eller något tips för vart supportrar bör bege sig?
– Vi vill bara uppmana folk att fira på sättet som de tycker passar bäst. Det kommer säkert hända fler grejer i stan om det blir guld.
En annan part som är beredd på mycket folk och känslor i centrum är polisen.
– Vi har god planering för ett eventuellt guldfirande. Vi har god kontakt med supportrarna och klubbarna, säger Kjell Lindgren från Stockholmspolisen.
Känner ni till initiativet på Normalmstorg?
– Det vill jag påstå. Vi räknar det som en form av allmän sammankomst. Varenda dag är det upprop (på sociala medier) som vi får bedöma. Ett sådant här firande handlar sällan om risksupportrar utan om glada människor. Vi ska göra vårt bästa för att se till att de ska få fira, men det får förstås inte gå överstyr.

LÄS MER: Invasion Kalmar – tusentals AIK:are reser till avgörande matchen

Annons