Månsson & Månssons 08-elva – veckans bästa cupspelare

BLOGG. Samtliga 08-lag är vidare i cupen. Fotboll Sthlms Månsson-falang har plockat ut veckans bästa spelare.

Cupgrupperna är klara. Alla vann. AIK var inte ett dugg rappare den här veckan men fick till sist med sig 1-0 mot Örgryte. Både Djurgården och Hammarby slarvade en hel del men känslan efter 3-2 mot Elfsborg och 3-1 mot Dalkurd är att båda närmar sig den där riktiga formen. Framförallt tog Bajen stora steg jämfört med de föregående, svaga, insatserna.

Annons

Jag och min kollega Hugo Månsson har på nytt tagit ut veckans lag enligt en 4-5-1-uppställning.

Här är våra val!

Målvakt: Gianluca Curci, Hammarby
Gjorde en fin match mot Dalkurd. Rejäl i sitt agerande och en fin reflexräddning på Ferhad Ayaz närskott i början av matchen.

Högerback: Simon Sandberg, Hammarby
Vindsnabb och offensiv på sin kant. Tajmade ofta löpningarna rätt och var ett alternativ längs linjen i stort sett varje anfall. Inspelen var inte tillräckligt precisa dock.

Mittback: Per Karlsson, AIK
Felfri i AIK:s 1-0-seger mot Örgryte. Pertan knyter ihop AIK:s täta defensiv på ett utmärkt sätt. Inga tecken på mättnad här.

Mittback: Marcus Danielsson, Djurgården
Går från klarhet till klarhet. Danielsson axlar kaptensrollen – blir den permanent? – med den äran. Alltid ett hot i offensivt straffområde och det var Danielssons nick i stolpen som ledde fram till det första ledningsmålet.

Vänsterback: Jean Carlos, Hammarby
Hammarbys nye brasse är löpstark, följsam och har en fin vänsterfot. Goda egenskaper för en ytterback alltså. Spelade mest på säkerhet mot Dalkurd, vi ser gärna att han vågar mer med tiden, men det räckte ändå långt. Till en plats i det här laget, bland annat.

Högermittfältare: Daniel Sundgren, AIK
Vi tar oss friheten att sätta Sundgren som mittfältare igen och det kan vi faktiskt göra med gott samvete. I en trög och fantasilös AIK-offensiv stack Garys grabb ut med sin energi på kanten. Vi har sagt det tidigare, men Sundgren, som tog stora steg i fjol, ser ännu bättre ut i år.Innermittfältare: Mads Fenger, Hammarby
Tim Söderström dominerade i träningsmatcherna, men hamnade snett när det var dags för tävlingsspel. Framförallt funkade inte samspelet med Jeppe Andersen. När Tim sedan blev sjuk var valet enkelt för Stefan Billborn: in med en dansk bredvid dansken. Fenger gav stadga och lugn åt Hammarby och bombade dessutom in två fina mål.

Innermittfältare: Jeppe Andersen, Hammarby
Omgångens spelare. Var fenomenal mot Dalkurd och vi funderade in i det sista på att ge Jeppe en femma i betyg. Till sist blev det, något fegt kanske, en fyra. Jeppe vann massor av boll och varvade långa och korta passningar som inte bara hittade rätt, de öppnade nästan alltid upp planen. Och då har vi inte ens nämnt det fantastiska skottet som var början på vändningen.

Innermittfältare: Kevin Walker, Djurgården
Vi tar in Walker för tredje veckan i rad. Kevin bommade en straff i inledningen men låg bakom både 1-1 och 2-1. Ser att trivas förträffligt med Kim och Tolles passningsfotboll och är – framförallt! – den som driver på tempot själv.

Vänstermittfältare: Edward Chilufya, Djurgården
Elfsborgs taktik var att trycka ut Djurgården på kanterna, vilket de gjorde framgångsrikt för det mesta. Problemet var bara att Edward Chilufya fanns på den ena sidan. ”Chili” sprang runt och förbi högerbacken Jesper Manns som om det vore juniorfotboll och fixade bland annat en straff. Med mer kyla i de avgörande momenten kommer 19-åringen att nå långt.

Anfallare: Henok Goitom, AIK
Här är konkurrensen klen. Saku Ylätupa blixtrande till ett par gånger för AIK, men vi väljer ändå Goitom som med sitt halvtimmesinhopp blev matchvinnaren. Målet var slumpartat, det hela startade med ett helt missriktad skottförsök från Rasmus Lindkvist, men att Goitom hittade ytan framför mål var ingen slump. För det är ju just det där som han är så bra på.

FOTO: Bildbyrån