Månsson & Månssons 08-elva – veckans bästa cupspelare

BLOGG. Fotboll Sthlms Månsson-falang har plockat ut sina favoriter bland veckans cupspelare.

Annons

Det här var en intressant vecka! AIK:s 4-2-seger mot Öster innehöll mer dramatik än siffrorna avslöjar och vi fick bekanta oss med det splitter nya begreppet “rökmål”. Djurgården vann först efter straffar mot Hammarby men segern var rättvis, vilket avspeglas i veckans lag.

På nytt har jag och min kollega Hugo Månsson plockat ut en 4-5-1-uppställning. Här är våra val.

Målvakt: PK Bråtveit, Djurgården
En av matchvinnarna efter räddningen av Nikola Djurdjics straff. Bra med fötterna, vilket syntes under ordinarie speltid.

Högerback: Aslak Fonn Witry, Djurgården
En ny fin match av den unge norrmannen. Offensiv och löpvillig. Spelade till synes utan derbynerver och förstod inte ens själv att han kunde avgöra straffsparksläggningen. Men det gjorde han.

Mittback: Marcus Danielson, Djurgården
Näste formstarke djurgårdare under säsongsstarten. Mycket duellstark och känns plötsligt som den naturliga kaptenen. Mål på sin straff.

Mittback: Kossounou Odilon, Hammarby
Brast i koncentrationen vid ett par tillfällen, men gjorde annars en fin match. Den 18-årige ivorianen går från klarhet till klarhet. Han är långt ifrån färdig, men är redan bra på den här nivån.

Vänsterback: Elliot Käck, Djurgården
Stabil match. Hade mycket boll på sin kant och hanterade situationerna bekvämt. Närmste utmanare är Heradi Rashidi som bidrog med energi när han hoppade in för AIK mot Öster.

Annons

Högermittfältare: Sebastian Larsson, AIK
En bekant nödlösning där Seb går ut till höger. Veteranen gjorde ingen stormatch mot Öster men höll en skaplig nivå. Frisparken, med eller utan rök, var perfekt slagen.

Innermittfältare: Enoch Kofi Adu, AIK
Hade en tuff uppgift mot ett hypertaggat Öster, men höll ändå ihop sitt spel. Orkade 120 minuter och blev bättre med tiden.

Innermittfältare: Jeppe Andersen, Hammarby
Slog en Baggio-straff vid avgörandet men var gedigen dessförinnan. Är så nära vi kommer en komplett mittfältare i den här serien.

Innermittfältare: Jesper Karlström, Djurgården
Ansluter till Witry och Danielsson bland spelarna som har varit bra i samtliga cupmatcher. Karlis var kanske till och med bäst på plan i derbyt. Bombsäker straff. Är det i år som det händer för 23-åringen?

Vänstermittfältare: Nicklas Bärkroth, Djurgården
Här slet vi vårt hår i bristen på starka kort, men till sist valde vi Bärkroth. Inbytt i den 27:e minuten efter “Chilis” skada. Bärkroth var pigg och snabb men hade inte mycket till slutprodukt att bjuda på.

Anfallare: Chinedu Obasi, AIK
Veckans lättaste val. Obasi vände matchen mot Öster på egen hand. Tre klassaktioner – fixad straff och två mål – förvandlade AIK till ett semifinalslag.

FOTO: Bildbyrån