Han var bäst i AIK – spelarbetyg efter segern mot Sheriff

Tack vare en stark inledning med två mål under den första kvarten fick AIK med sig ett bra resultat från Moldavien.
Här är våra spelarbetyg efter 2-1-segern mot Sheriff Tiraspol.

Annons

Oscar Linnér 3
Stod pall när sherifferna tryckte på i andra halvlek. Behövde inte göra några jätteräddningar, men stod för ett par-tre bra aktioner. Nära att ta straffen.

Robert Lundström 2
Inget fel på löpviljan, men passningsspelet var direkt svagt. Kvitterar ut ett knappt godkänt betyg på vilja.

Panos Dimitriadis 2
Stabil i första halvlek, men klumpig vid straffsituationen. Såg tveksam ut efter det – kanske på grund av sin varning. Utbytt efter 73 minuter.

Per Karlsson 3
Knappt svettig före paus, men desto mer hektiskt i andra halvlek. Pertan skötte sig fint med sitt följsamma och rutinerade försvarsspel.

Karol Mets 3
Säker match på nytt av Mets. Resolut i försvarsarbetet och lugn med bollen. Vi utser estländaren till bäste AIK:are ikväll.

Anton Saletros 2
Bra första halvlek, sämre i andra. Fint inlägg till 2-0-målet och full koll på vänsterkanten under de första 45, men tröttnade och tog sämre beslut efter paus.

Enoch Kofi Adu 3
Vann ett antal dueller i kritiska lägen. Lämnade inget åt slumpen på det defensiva mittfältet.

Sebatian Larsson 2
Jobbig för motståndarna att möta som vanligt. Inte lika bra passningsspel som vi är vana att se. Genomgående svaga frisparkar.

Tarik Elyounoussi 3
Något ojämn match, men det positiva väger över. Drällde med bollen ett par gånger, men var också kreativ, tog taktiska frisparkar och jobbade hårt i defensiven.

Henok Goitom 2
Stark i targetspelet till en början – nyttig före paus. Otacksam roll i den andra halvleken då han föll ur matchen. Ett par smarta fördröjande aktioner på slutet, dock.

Kolbeinn Sigthorsson 3
Stressade fram 1-0 och nickade själv tjusigt in 2-0. Bra även i spelet till en början men kroknande helt till sist. Utbytt med kvarten kvar.