AIK:s utredning dröjer: ”Vi ser inga skäl att föregå Uefa”

AIK har startat en internutredning efter tumultet på Friends arena.
Men klubben väntar med att presentera sina slutsatser.
– Vi ser inga skäl föregå Uefas utredning, säger Fredrik Söderberg, biljett- och marknadsansvarig i AIK, till Fotboll Sthlm.

Annons

Den 22 augusti kommer Uefa att meddela sitt beslut. Då får AIK reda på vilka straff som de får till följd av pyrotekniken på läktarna och de kaotiska scenerna inför förlängningen mot Maribor i Champions League-kvalet.

AIK har också startat en intern utredning för att gå till botten med det inträffade. Men klubben kommer inte att kommunicera sina slutsatser förrän Uefa har förkunnat sina.
– Utredningen är inte helt klar, men när den är det kommer vi att lägga ut den på vår hemsida, säger Fredrik Söderberg, biljett- och marknadsansvarig.
Det är intern utredning, fristående från Uefa. Varför släpper ni inte den tidigare?

– Ja, det stämmer att den är fristående. Men vi ser inga skäl till att föregå Uefas utredning, även om de är frikopplade från varandra.

Eftersom Uefas beslut kommer den 22 augusti hinner AIK spela ytterligare en europeisk cupmatch på hemmaplan innan dess. Nästa torsdag, den 15 augusti, möter AIK Sheriff Tiraspol i returmötet i den tredje EL-kvalomgången. Då blir upplägget likadant som mot Maribor, det vill säga att endast undre etage är öppet och publikkapaciteten är runt 20 000 åskådare. Fredrik Söderberg försäkrar att AIK har vidtagit åtgärder för att undvika liknande scener som i Maribor-matchen.
– Självklart har vi gjort det. Vi utvärderar alltid matcharrangemang och korrigerar saker som vi kan förbättra.

Foto: Bildbyrån