AIK vill ha svar från polisen: ”Ber om ytterligare information”

Allmänna Supporterklubben är kritiska till AIK:s arbete i frågor som rör polisen och supportrarna.
Nu skriver AIK på sin hemsida att man förbereder ett svar där man ska förtydliga sina ståndpunkter.
Klubben vill även ha svar från polisen om agerandet vid ”tifoförrådet” vid Friends arena på fredagskvällen.

Annons

I lördags skickade Allmänna Supporterklubben ut ett öppet brev där man kritiserade AIK. ASK anser att AIK har agerat passivt i relationen med polisen och att det har påverkat supportrarna negativt.

Som exempel tar ASK upp bland annat läktaringripandet i CL-kvalmatchen mot Celtic – som Fotboll Sthlm granskade – och polisens agerande under fredagskvällen mot AIK Tifo, som ASK beskriver som trakasserier.

Här läser du Fotboll Sthlms granskning från Celtic-matchen

Här läser du tifomedlemmen Majas, 17, berättelse från fredagskvällen

”Styrelsen i Allmänna Supporterklubben kräver nu att klubben, både styrelse och ledning, tar på sig ledarrollen, går först och visar att AIK är en klubb som står upp för sina medlemmar, för svensk supporterkultur och för svensk fotboll i stort. Det är dags att visa handling. Om så inte sker är vi rädda att klubben har väldigt svåra år framför sig.” skriver ASK som sedan har förtydligat att det inte handlar om några avgångskrav.

På måndagsmorgonen svarade AIK på kritiken på sin hemsida. AIK skriver att man har tagit emot budskapet och att man snart kommer att meddela hur man ser på synpunkterna och redogöra för sina ståndpunkter i de aktuella frågorna.

”AIK Fotboll är en medlemsförening och vi både uppmuntrar och uppskattar all kommunikation från medlemmar och supportrar som gör att vi kan bli ännu bättre i vårt arbete både på och utanför planen. I tillägg har AIK Fotboll bett polisen om ytterligare information gällande polisens insats vid Tifo-containern under fredagskvällen.” skriver AIK.

Foto: Bildbyrån/Privat