AIK välkomnar en flytt av Zlatan-statyn: ”Mer plats för Anton Salétros-statyn”

Nyheten om att Zlatan-statyn planeras att resas i Malmö tas emot med glädje.
Malmö FF:s vd Niclas Carlnén och Kommunstyrelsens ordförande i Malmö Katrin Stjernfeldt Jammeh har slagits för att flytten ska bli verklighet. Även AIK:s ordförande Eric Ljunggren tycker att en flytt vore lämplig.
– Man får väl säga grattis Malmö, säger han till Fotboll Sthlm.

Fotboll Sthlms nyhet om att den omdiskuterade Zlatan-statyn ska flyttas till Malmö har genererat många rubriker i tidningarna runt om i landet idag.

Från Malmöhåll är tongångarna positiva.

Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh säger att ett definitivt beslut inte är taget, men berättar att de har slagits för att flytten söderut ska bli verklighet.
– När vi hörde talas om statyn började vi och MFF att undersöka möjligheten att resa den i Malmö, därefter inledde vi en dialog med Svenska Fotbollförbundet. Det är klart att det skulle kännas klockrent att få Zlatan-statyn till Malmö. Inget är bestämt ännu men nu tittar vi på möjliga platser, skriver Katrin Stjernfeldt Jammeh i ett mejl till Fotboll Sthlm.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén uttrycker samma önskan.
– Jag har själv haft flera kontakter med SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand och framfört att jag tycker att statyn ska vara placerad i Malmö, att det också är Malmö FF:s önskan, skriver han i ett mejl.
– Zlatan har gjort enormt mycket för Sverige, men det var ändå i Malmö som allting började. Därför vore det väldigt roligt att ”få hem” honom. Vi ska fortsätta diskussionerna, men vi får positiva signaler för att det kan bli möjligt. Det vore väldigt kul.

På fredagskvällen pratar Fotboll Sthlm med AIK:s ordförande Eric Ljunggren över telefon. Han tycker också att flytten är en god idé.
– Om det stämmer så låter det som ett klokt beslut. Att hylla en spelare på sin hemort känns rimligt, säger Ljunggren.
Talar du för dig själv eller för AIK nu?
– Jag tror att jag kan tala för AIK i det här fallet. Att hylla Zlatan i Malmö känns helt rätt. Så grattis Malmö får man väl säga.
Om man tar bort Malmö ur ekvationen: skulle ni vilja ha en Zlatan-staty utanför er hemmaarena?
– Jag tycker som sagt att det är ett bra beslut. Vi har redan statyer på Putte Kock och vår grundare Isidor Behrens utanför arenan.
Och det är ni nöjda med?
– Det är vi. Och om det här stämmer innebär det mer plats för den framtida Anton Salétros-statyn.

****

Gillar du vad du ser? Vill du att Fotboll Sthlm ska leva vidare?

Isåfall: Snacka med dina kompisar, dela artiklarna i sociala medier, fyll på med kommentarer där det passar. Vi finns på Facebook, Instagram och Twitter.

Läs mer om planerna för Fotboll Sthlm här.

****