NU KÖR VI – TRE GLADA NYHETER!

CHEFREDAKTÖRENS ORD.

Jag har goda nyheter, goda nyheter och goda nyheter.
Först och främst: Fotboll Sthlm-projektet blir av!
Eller: Fotboll Sthlm fortsätter att vara, eftersom vi redan finns. Men inom kort kommer vi finnas mycket mer.

Snart går vi från övningskörning till full gas. Versionen som vi lanserade den nionde maj var nämligen en sorts testballong. Vi var övertygande om att det fanns ett stort tomrum mellan Offsides och kvällstidningarnas bevakning av 08-klubbarna, och att vi kunde fylla det. Men för att fler skulle förstå idén – och för att det oftast är bättre att göra än prata – gav vi ett första smakprov.

Responsen var överväldigande. Trots att vi hittills bara varit aktiva på vårt nystartade Twitter-konto har vi fått tusentals positiva reaktioner – ni som har följt med där vet vad vi pratar om. Det gick inte många timmar förrän det började bli svårt att överblicka alla uppskattande kommentarer.

Överraskade det oss?

Med risk för att låta självgoda: nej, inte alls. Vi räknade faktiskt med det eftersom vi vet hur stort suget är efter initierad journalistik. Däremot hade vi kanske inte trott att vi skulle omskrivas i samtliga stora nyhetsmedier redan under vår andra dag, men så var faktiskt fallet sedan vi avslöjat att den omtalade Zlatan-statyn flyttas till Malmö.

Uppmärksamheten har också lett till att potentiella annonsörer vaknat till. Eftersom vi tror att Fotboll Sthlm kommer växa fort är vi i behov av intäkter. Lyckligtvis har vi redan säkrat upp medel för att köra på året ut (till att börja med). Det innebär att vi kommer producera massor med intressant läsning under resten av säsongen. Vi vill egentligen inte lova för mycket, men säg så här: Om du gillat det som vi gjort hittills så lär du inte bli besviken. You ain’t seen nothing yet…

Men vilka är då vi?
Ja, här kommer vi in på den andra glada nyheten. Inför säsongen 2015 började jag och Mårthen Bergman (som alltså är personen på bilden ovan) diskutera om att vi borde starta upp en sajt om 08-lagen. Jag minns Mårthens ord väl eftersom de stannat i huvudet sedan dess: “Varför gör ingen en 08-sajt med bara bra grejer?”

Sedan dess har det runnit en del vatten under broarna, men nu är jag väldigt glad att berätta att Mårthen har anslutit till Fotboll Sthlm. Inget kunde kännas mer naturligt. Om jag skulle förklara vår idé i detalj hade jag skrivit så långt att ingen hade orkat läsa men “bara bra grejer” är egentligen ingen dum sammanfattning. Oavsett om det är intervju, analys, reportage, granskning eller podd ska vi hålla hög kvalitet. Som läsare ska du lita på oss eftersom vi levererar bra grejer.

Om detta är jag och Mårthen mer än överens, men så har vi också pratat om det här från och till i mer än tre år. Även i övrigt är det svårt att tänka sig en bättre partner. Mårthen har trots sin fräscha ålder (31) jobbat som sportjournalist i tolv år och har erfarenhet från några av de största tidningarna/kanalerna i landet. Han driver också produktionsbolaget Med Vän tillsammans med Joakim Österberg. Om du som läser detta är en möjlig annonsör är det värt att notera eftersom Med Vän är inriktade på reklam/content med sporttouch, vilket öppnar för intressanta lösningar. Om du som annonsör inte bara vill synas utan också få hjälp med produktionen finns Med Vän där med sin expertis. För mer info: mejla redaktionen@fotbollsthlm.se!

På senare år har Mårthen framförallt märkts genom sin populära intervjupodcast FD 60 minuter. Jag vet inte om Mårthen håller med mig om beskrivningen men närmare än Värvet kan man nog inte komma inom sportvärlden. Mårthen lyckas nämligen (nästan!) alltid komma nära sina gäster och få dem att slappna av.

Och därmed är vi inne på nästa goda nyhet: Mårthen kommer ha en podcast även under Fotboll Sthlms flagg. Bergman 90 minuter är arbetsnamnet och konceptet liknar det gamla. Den här gången kommer gästerna ha någon form av koppling till 08-fotbollen och med en halvtimmes extra intervjutid tror vi att det blir ytterligare lite bättre.

Så när sätter vi igång?
Preliminärt räknar vi med att köra på i full fart från när Allsvenskan börjar igen. Fram till dess kommer vi ha en mer sporadisk publiceringstakt, men vi hoppas kunna bjuda på några guldkorn ändå. Vi har också planer på att anställa ytterligare en reporter vilket vi lär få anledning att återkomma till.

Men för stunden får det här vara allt. Tack för att du orkat läsa hela vägen hit, och tack till alla er som spridit vårt budskap! Utan er hade testballongen aldrig lyft.