”Kommer att gå åt helvete” – Månsson varnar för polisens linje

Polisens hårda linje mot klubbarna kommer att sluta illa.
Det är Fotboll Sthlms chefredaktör Oskar Månsson övertygad om.
– Det är en totalt hopplös situation, säger Månsson i Fotboll Sthlms podcast.

Annons

I avsnitt 31 av Fotboll Sthlms podcast avhandlar Mårthen Bergman och Oskar Månsson en rad ämnen, däribland den seglivade konflikten mellan polisen och supportrarna. Månsson är orolig för konsekvenserna som polisens hårdföra strategi kommer att medföra.
– Om polisen inte lägger ner prestigen utan fortsätter att köra kriget så kommer det att gå åt helvete. På ett eller annat sätt. Klimatet runt fotbollen och relationen mellan de olika parterna runt fotbollen har försämrats drastiskt på sistone. Det har skett en del obehagliga grejer utanför arenorna, framför allt runt derbyna, vilket man i en del fall kan koppla till det upptrissade klimatet, säger Månsson i podden.

(Polisen och RF diskuteras mellan minut 7 och 25 i podden.)

Fotboll Sthlm chefredaktör menar att konflikten är lätt att lösa i teorin, men att han inte tror att så kommer att bli fallet.
– Om man ska finna ljuspunkterna så är det att hela fotbollsrörelsen plus supportrarna har en liknande syn på det hela, vilket gör att konflikten är ganska enkel på ett sätt. Om man ska förenkla något: Det är en del inom polismyndigheten – som råkar vara högt upp i hierarkin – mot alla andra, säger Månsson och fortsätter:
– Det gör att det i teorin inte är så svårt att säga vad som ska till. Men eftersom jag har följt de här frågorna så pass länge och vet hur monumental prestigen är – vilket till exempel utmärker sig genom den totala faktaresistensen i vissa frågor – har jag svårt att se att det kommer bli så mycket bättre. Jag har inte ett särskilt stort hopp sett till historien och hur det har utvecklat sig på slutet.

Här läser du mer och lyssnar på podden!

Silly season-bloggen – allt om 08-lagens övergångar

FOTO: Bildbyrån