Tar ut full lön – men behåller andra uppdrag: ”Tror det kommer fungera”

Fredrik Reinfeldt tar över som förbundets nya ordförande.

Samtidigt har han mycket annat att stå i.

– Jag har gjort bedömningen, efter att ha gått igenom det, att jag ska hinna med allt på ett bra sätt, säger Reinfeldt till Fotbollskanalen.

Annons

Med röstsiffrorna 143-111 vann Fredrik Reinfeldt omröstningen mot Lars-Christer Olsson till tjänsten som ny ordförande i Svenska Fotbollförbundet. Den förre statsministern har inte berättat särskilt mycket om vad han vill göra på sitt nya jobb, men höll efter omsröstningen ett tal som bland annat handlade om att ena fotbollsrörelsen.

Reinfeldt kommer dock inte bara jobba för SvFF de närmast åren. Han har i nuläget en diger uppdragslista som styrelseordförande för Visita, Drivkraft Sverige och Centrum för AMP, samt ledamot i styrelsen hos Svenskt Näringsliv och Heimstaden. Uppdragen kommer han behålla även framöver, meddelar han till Fotbollskanalen.
– Jag har gjort bedömningen, efter att ha gått igenom det, att jag ska hinna med allt på ett bra sätt.

Fotbollskanalen: Kommer det bli en utmaning för dig att kombinera olika uppdrag?

– Nej, jag tror det kommer fungera.

Reinfeldt förklarar att han kommer ta ut full lön som SvFF-ordförande trots sina många uppdrag.
– Jag har full arvodering. Jag förstår att frågan ställs, för jag har ytterligare ett par uppdrag som jag bedömer att jag kan göra parallellt. Men jag har ingen anställning utan jag har vissa ordförandeuppdrag.