Nya protesten mot polisen: ”Det kommer att bli kännbart”

Supportrarna i Sverige protesterar mot polisen.
Nästa omgång i Allsvenskan ska vara tyst till en början, uppmanar den nationella supporterunionen och flera stora supporterklubbar.
– Det är för att synliggöra hur svensk fotboll kommer kunna se ut i framtiden om det inte sker en förändring i den utveckling som polisen instruerat, säger SFSU:s ordförande Sofia Bohlin till Expressen.

Annons

I derbyt mellan AIK och Hammarby för en månad vad det tyst från läktarna under de tio första minutrarna som en protest mot polisens repressiva linje mot klubbarna. Nu kommer nästa gemensamma aktion mot polisen. Den nationella supporterunionen SFSU – samt ett antal stora supporterklubbar i landet – uppmanar nu samtliga åskådare på den 14:e omgången att vara tysta under matchernas inledande 20 minuter, vilket ska symbolisera de två miljoner besökarna som Allsvenskan har på ett år.
– Det är för att synliggöra hur svensk fotboll kommer kunna se ut i framtiden om det inte sker en förändring i den utveckling som polisen inserat. Vi går i en riktning där vi inom en inte allt för avlägsen framtid finns en möjlighet där fotboll spelas utan publik. Genom tjugo tysta minuter manifesterar vi hur det faktiskt ser ut, säger Sofia Bohlin, ordförande i SFSU till Expressen.
Bohlin tror att manifestationen kommer att bli kraftfull.
– Det kommer kännas otroligt främmande. Man kommer inte känna igen den fotboll vi vanligtvis är vana vid och som starkt kännetecknar svensk fotboll. Det blir så pass mycket längre än tio minuter, efter tio minuter får man tillbaka det som är svensk fotboll, men tjugo minuter är en lång tid. Det kommer att vara kännbart. Det är kännbart för spelarna och spelet på planen. Det kommer att vara synligt.

Så spelar 08-lagen i nästa omgång

Lördag: Kalmar-AIK
Söndag: Hammarby-Falkenberg
Måndag: AFC-Djurgården

LÄS MER: Månsson & Månssons 08-elva –  omgångens bästa spelare i Stockholm

LÄS MER. Fotboll Sthlm avslöjar: Landslagsmeriterad amerikan på väg till Bajen

Foto: Bildbyrån