Ny skandal i Nordic United – ordförande gripen: ”Förnekar brott”

Igår greps Daniel Halef, ordförande i Nordic United, i Ekobrottsmyndighetens razzia.

Om misstankarna även riktas mot fotbollsklubben är i dagsläget okänt.

– Det enda jag kan säga är att han förnekar brott och kommer att samarbeta för att reda ut det här, säger Halefs advokat till LT.

Annons

På onsdagsmorgonen gjorde Ekobrottsmyndigheten en gryningsräd i Södertälje, rapporterar LT. Då greps Daniel Halef, ordförande för stadens just nu bästa fotbollslag Nordic United. Om brottsmisstankarna riktas mot klubben eller bara mot Daniel Halef är okänt.

– Det enda jag kan säga är att han förnekar brott och kommer att samarbeta för att reda ut det här, säger Halefs advokat.

Gryningsräden var en del av operation Ragnhild, polisens satsning mot organiserad brottslighet i Södertälje. Daniel Halef är inte den enda ledande personen i Nordic United som varit under myndigheternas lupp den senaste tiden.

I november i fjol dömdes även klubbens sportchef, Daniel Shahho, för grov olovlig spelverksamhet. Kort därpå greps han misstänkt för penningtvätt och skattebrott, rapporterade LT.

Fotboll Sthlm har tidigare granskat Nordic United i flera artiklar och kunnat visa på omfattande brister i bokföringen, kopplingar till kriminella nätverk och att förtroendevalda i klubben dömts för penningtvätt.

I våras spelade Nordic United för första gången i Svenska Cupens gruppspel, och fick då möta bland andra Djurgårdens IF. I skrivande stund toppar laget tabellen i Ettan Norra.

LÄS MER. Granskning: Vad ligger bakom kometlaget Nordic United?

LÄS MER. “Prata inte med mig om skatter och löner – så svarar Nordic United.

LÄS MER. Härvan i Nordic växer – styrelseledamot dömd för penningtvätt.