Månsson & Månssons 08-elva – omgångens spelare i Stockholm

På nytt denna omgång: en riktigt stark elva.
Med tre hållna nollor tar vi ut ett defensivt gäng.

Annons

För andra omgången i rad tar vi – Hugo Månsson och jag – ut en elva utan svaga kort. Att alla tre lagen höll nollan återspeglas i vår formation som för en gångs skull är defensivt balanserad. Med tre mittbacksprestationer i toppklass – fyra om man räknar Erik Berg – ville vi inte välja bort någon. Och när ingen ytter presterade i närheten av samma nivå blev ett norlingskt 5-3-2-system det logiska valet.

Resultaten

Djurgården-Elfsborg 2-0
AIK-Falkenberg 2-0
IFK Göteborg- Hammarby 0-0

Veckans elva enligt 5-3-2

Målvakt: Oscar Linnér, AIK
Har hittat tillbaka till formen. Ett par fina parader i första halvlek mot Falkenberg, följt av en jätteräddning mot slutet av matchen. Även Curci och Bråtveit var bra den här veckan men vi väljer Linnér.

Högerback: Jonathan Augustinsson, Djurgården
Hoppade in på den ovana positionen som högerback när Aslak Fonn Witry gick sönder. Augustinsson löste uppgiften på ett utmärkt sätt och tar den här platsen med blott 45 minuters speltid.

Mittback: Mats Solheim, Hammarby
Vem hade trott att Mats Solheim skulle vara Bajens ledare i mittförsvaret i år? Förmodligen ingen, men det var faktiskt så som det blev i andra halvlek mot Göteborg när David Fällman hade haltat ut. Solheim höll ihop defensiven som om han inte gjort annat.

Mittback: Per Karlsson, AIK
Motiveringen låter som så många gånger tidigare i år: knappt ett misstag. Försvarschefen i AIK är minst lika bra som i fjol.

Mittback: Marcus Danielson, Djurgården
Djurgårdens klippa till kapten gjorde en ny strong insats mot Elfsborg. En stor anledning till att bortalaget inte kom någonstans trots det numerära övertaget. Lugnet självt i en hetsig match.

Vänsterback: Elliot Käck, Djurgården
Elliot tjurade till rejält i första halvlek – och tycktes växa av det. Stängde sin kant och kom rätt i nästan vartenda anfall före paus. Gjorde sitt jobb även i andra halvlek.

Innermittfältare: Fredrik Ulvestad, Djurgården
Gjorde en praktmatch mot Elfsborg. Nyttig genom 90 minuter med sitt slit och kloka passningsspel. Och förstås: matchvinnare med båda målen.

Innermittfältare: Erik Berg, Djurgården
Danielson och Ulvestad i all ära – Djurgårdens bäste spelare heter Erik Berg. Vinner i stort sett varje duell och är sällsynt mjuk med bollen. Lika bra som mittfältare som mittback vilket syntes mot Elfsborg.

Innermittfältare: Jeppe Andersen, Hammarby
Har gjort bättre insatser i år – men var ändå mycket bra mot Göteborg. Slet hårt och var aggressiv i närkamperna. Hammarby kanske viktigaste spelare.

Anfallare: Mohamed Buya Turay, Djurgården
Hade en minst sagt märklig match mot Elfsborg. Träffade Joakim Nilsson i huvudet med en misslyckad cykelspark, fixade en feldömd straff och anklagades för filmning (vilket det nog ändå inte var). Däremellan hotade Buya Turay Elfsborgs försvar i en hel match trots att han var märkbart ensam på topp.

Anfallare: Tarik Elyounoussi, AIK
AIK:s självklarare stjärna för stunden. Målen bara trillar in för Tarik som har varit seriens hetaste spelare i de senaste omgångarna. Grovjobbare, lirare och numera pålitlig målskytt i ett.

FOTO: Bildbyrån