Jesper Jansson svarar på Wesströms kritik: ”Ska hålla sig till sitt eget”

Björn Wesström riktade kritik mot Hammarbys akademiverksamhet i förra veckan.
Jesper Jansson menar att AIK:s klubbdirektör missar mål.

Annons

I förra veckan medverkade AIK:s klubbdirektör/vd Björn Wesström i podcasten Vår Värld där han uttalade sig delvis kritiskt om Hammarbys omdiskuterade talanglag, HTFF. Wesström pekade på att Hammarby tagit upp få egna talanger i årets trupp och istället har värvat från andra klubbar, däribland AIK.
– När jag tittar på truppen är det ett extremt dåligt betyg till deras akademi. Jag tycker att de (Hammarby) skickar jättekonstiga signaler. Och jag vet att det är ganska mycket liv i ungdomsverksamheten: vad fan är det som händer? Ta in andras juniorer framför våra egna? Det blir en identitetsdiskussion, sa Wesström.

När Fotboll Sthlm når Hammarbys sportchef Jesper Jansson har han läst om Wesströms kritik.
– Jag tycker att Björn ska hålla sig till sitt eget, säger Jansson.

Håller du med i hans kritik om att ni i Hammarby inte får upp få tillräckligt med egna talanger?
– Nej, definitivt inte. Vi har spelare som idag är med i A-truppen och som sålts iväg för stora pengar som spelade i Frej förra året. Bland andra Aimar Sher, Mayckel Lahdo och Oliver Dovin.

Björn Wesström menade att ni har kopierat AIK:s tidigare samarbete med Väsby (som AIK samarbetade med för runt tio år sedan). Har ni tittat på det projektet när ni satte ihop HTFF?
– Jag har jobbat med mycket olika samarbeten tidigare under min karriär. Björn Wesström är klubbdirektör i AIK, jag är sportchef och sköter sporten här istället.

Under måndagen väntar hemmapremiär för HTFF då man tar emot Dalkurd på Hammarby IP. Jansson ser fram emot division 1-säsongen.
– Vi vet att det kommer att bli ett oerhört spännande år. Tittar man på de spelarna som fanns förra året i Frej har många fått en erfarenhet och gått vidare. Aziz spelar med Hammarby, Albin Mörfelt är i Varberg, Hampus Söderström i Vitryssland och sedan Emil Roback i Milan, säger han lägger till:
– När AIK hade ett samarbete med Väsby var det väldigt lyckat, något som vi tror även det här kommer att bli.

I premiären mot Umeå spelade ni med spelare som var födda -00 och yngre. Wesström menar att det är ”juniorfotboll i seniormiljö” och undrar vad man vinner på det?
– Jag kommenterar inte AIK:s verksamhet. Björn ska inte kommentera vår.

LÄS MER. Wesström: ”Ett extremt dåligt betyg till Hammarbys akademiverksamhet”