Guldskölden till Oskar Månsson: ”Jag är själaglad tamejfan”

Läsarna har sagt sitt. Vår chefredaktör Oskar Månsson röstades idag fram till Årets lokalsportjournalist 2018 i Svenska Fans tävling Guldskölden. 

Hur känns det?
– Fantastiskt. Om det finns ett folkets pris i vår bransch så är det ju Guldskölden.

Fotboll Sthlm har bara existerat i ett halvår. Hur kommer det sig att du vinner detta?
– Jag har ju varit med ett tag, så jag gissar att många av dem som röstade har en relation till mig sedan tidigare. Men framförallt ser jag det som att folk tror på Fotboll Sthlm och vår idé. Det gör mig själaglad tamejfan.

Annons

Var det väntat, tycker du?
– Tja, jag trodde nog att jag hade en bra chans. Jag vet hur engagerade supportrarna till Stockholmsklubbarna är och många verkar gilla fokuset som jag har haft i ett antal år nu. Jag försöker hela tiden sträva efter att komma nära klubbarna och spelarna och vara initierad. Eller nördig kanske? Samtidigt var det de skarpaste namnen i landet som jag konkurrerade med. Så det kunde ha gått lite hur som helst.

Vilket jobb är du mest nöjd med från året?
– Jag tycker att reportaget där jag hakade på Jesper Jansson under sommaren sticker ut. Det var intressant att följa med bakom kulisserna under ett transferfönster. Men helt nöjd blir man aldrig. Det finns alltid något man grämer sig över att man har missat. Varför fick jag inte till den intervjun? Varför föll den reportageidén? Men nu ska vi inte sitta här och tjura.

Hur ska du fira?
– Det ska firas med att jag drar på mig mitt norska underställ och beger mig till ett Skytteholm i minusgrader. AIK har sin första träning och det missar vi såklart inte.

Får jag löneförhöjning nu?
– Jadu, det är en bra fråga! Jag kan ju inte lova någonting.

Men företagen måste ju stå på kö för att få annonsera hos oss?
– Jag hör vad du säger. Det är klart att det här är en boost som kan vara värdefull. Vi har växt till oss rejält och jag hoppas att vi fortsätter med det i år. Om det innebär löneförhöjning… låt mig tänka på det. Jag kan ju någonstans känna att det var jag som vann priset?

Annons

Erik Niva vann i fyra kategorier, hur många tar du nästa år?
– Jag tror att Erik Niva kommer vinna minst tre sköldar så länge priset existerar, han är ett unikum. Jag har varit nominerad några gånger tidigare men det här är första gången som jag vinner en kategori.

Vad jobbar Sveriges bästa lokalsportjournalist på för tillfället?
– Vi har en massa bra grejer på gång. Framförallt ska åka på samtliga träningsläger för 08-lagen i månadsskiftet. Det kostar en del för en liten redaktion att resa till Gran Canaria, Dubai och Belek, men vi tycker att det är värt det. Jag måste också passa på att tacka alla som har stöttat oss under uppstarten, för utan er hade Fotboll Sthlm inte existerat.

LÄS MER: Här är samtliga vinnare i Svenska Fans Guldskölden 2018