Eriksson om Hammarbys cupseger: ”Det var surrealistiskt”

Efter ett coronautbrott i laget Hammarby slog ut Djurgården ur cupen mot alla odds.
Magnus Eriksson har fortsatt svårt att förstå hur DIF kunde förlora.

Annons

Magnus Eriksson har spelat nio 08-derbyn i den blårandiga tröjan. 31-åringen väntar fortsatt på sin första seger.

I våras när Djurgården ställdes mot Hammarby i cupsemifinalen pekade däremot det mesta på att den dystra sviten skulle brytas. Bajen hade precis återhämtat sig från ett coronautbrott och DIF hade visat fin form under försäsongen.

När matchen drog igång var det också blåränderna som dominerade matchbilden. Ändå blev det en ny tung derbyförlust för Eriksson och hans lag.
– Vi klev av den matchen och kände att vi hade gjort en jäkla prestation, det var surrealistiskt. Det är inte ofta det hänt i karriären att man kliver av en match och tycker att ens lag spelat fantastiskt men sedan har man ändå förlorat, säger Eriksson till Fotboll Sthlm.

Tänker man på statistiken som Djurgården har mot Hammarby? 
– Innan vi mötte Degerfors hade jag inte ens koll på att det var Hammarby som vi skulle möta sju dagar senare. Vi känns väldigt mycket här och nu och fokuserar på det. Sedan när det kommer till statistik tror jag att det kan ge en viss indikation på hur saker och ting är, men vi känner oss trygga i oss själva och det är dags för oss att börja vinna derbyn.

Tänker du på din personliga statistik? 
– Nej. Jag vet att det inte kanske vimlar av vinster, men det får komma på söndag istället.