Tankovic stöttar protesten: ”Vi måste stå bakom supportrarna”

Supportrarna i Allsvenskan protesterar mot polisen med 20 tysta minuter.
Muamer Tankovic ställer sig bakom aktionen.
– Det är ett wake up call, säger han till Expressen.

Annons

SFSU och flera av de stora supporterklubbarna i Sverige har uppmanat till en gemensam protest mot polisens hårda linje mot klubbar och supportrar. Från norr till söder på de allsvenska arenorna ska det vara tyst de första 20 minuterna, enligt supporterföreningarnas önskan. Det gäller även på Tele2 arena i eftermiddag där Hammarby tar emot Falkenberg.
Muamer Tankovic ställer sig bakom aktionen.
– Jag fattar varför supportrarna gör det. Det är synd att vi kommit så långt att supportrarna känner att de ska behöva göra något sådant. Supportrarna visar hur fotbollen skulle se ut utan fans. Det är ett wake-up call för alla inblandade, säger han till Expressen.
– Alla måste vara enade i den här frågan. Om supportrarna gör det här så måste vi stå bakom dem, precis som när fansen står bakom oss spelare. Vi är en familj. Svensk fotboll är supportrar och det är fansen som gör att folk vill se matcherna. Jag hade min frus släktingar från Tyskland på derbyt mot AIK förra året, de kollade mer på fansen än matchen för att det var så coolt med tifon och 50 000 på plats.

Annons

Inför eftermiddagens match ligger Hammarby sjua i tabellen. Tankovic tror att Bajen kommer att klättra i tabellen den närmaste tiden.
– Kommande sju eller åtta matcher är vi ”favoriter”. Det är matcher där vi borde ta poäng och vi ska vinna mot Falkenberg och ta tre poäng. Efter det tar vi Sundsvall och det är viktigt att vi får den här matchen på hemmaplan där vi är starka. Matcherna mot AIK, IFK Göteborg, MFF och Häcken är spelade, i höst ska alla hem till oss.

LÄS MER: Silly season-bloggen – det senaste om Aron Johannsson och Richard Magyar

Foto: Bildbyrån