Tankovic hyllar 17-åringen: ”Han är wow – nivån är så hög”

Aimar Sher fick ett inhopp i Allsvenskan i fjol.
I år kan den tekniske mittfältaren slå igenom – trots att han precis har fyllt 17 – tror Muamer Tankovic.
– Hans potential är på internationell nivå, säger Tankovic till Sportbladet.

Annons

Många tror att Hammarby har en framtida guldklimp i form av Aimar Sher. Den spelskicklige mittfältaren började fjolåret i P17-laget men hade innan årets slut hunnit få ett inhopp i Allsvenskan, samt suttit på bänken ett antal gånger innan dess. Sher fick också internt beröm för sina insatser i U 20-turneringen Ipiranga Sub 20 som Bajen spelade i Brasilien under december.

I en intervju med Sportbladet tar nu Muamer Tankovic till stora ord när han ska beskriva Aimar Sher.
– Han är otroligt duktig. Jag brukar vara skeptisk och kritisk till spelare. Jag är lite speciell och letar verkligen efter vilka egenskaper de har, men de egenskaperna som Aimar har är WOW. Det här är en internationell fotbollsspelare. Nivån är så hög. För mig är det inte så intressant om spelaren kan hålla en allsvensk nivå – det gör många – för jag kollar på internationella egenskaper, säger ”Mujo”.
– Det har Aimar. Hans potential är på internationell nivå. En offensiv mittfältare som också kan vara vänsterytter, precis som jag. Han har bra fart på bollen, fin teknik och ett riktigt bra avslut. Bra spelförståelse och en okej fysik. Det är väl det man kan jobba på för att ge honom mer kraft. Han har mest varit med U-19-laget men han skulle definitivt kunna spela allsvensk fotboll i år. Jag hoppas han får chansen.

I intervjun får Tankovic även frågan om hur han tror det går för Djurgården i Europa nästa år. Tankovic tror inte på någon succé, men önskar att rivalerna lyckas.
– Jag tror inte att de klarar inte av att nå gruppspelet. Men jag vill att de ska klara det. Det är inte så att jag vill hata på Djurgården bara för att jag spelar i Hammarby. Jag hoppas verkligen att de går dit. Det vore fantastiskt för svensk fotboll om de lyckades, men jag tror inte att de har en tillräckligt stark trupp för att lyckas på internationell nivå. Det är för svårt, helt enkelt.

LÄS MER OM AIMAR SHER: 16-åring med i Bajen-trupp: ”Han är väldigt spelskicklig”

Foto: Bildbyrån