16-åring med i Hammarbys trupp: ”Han är väldigt spelskicklig”

Hammarby har presenterat sin trupp inför mötet mot Kalmar på söndagen.
Med bland de 18 spelarna är den 16-årige mittfältaren Aimar Sher som därmed gör sin första bortaresa med a-laget.
– Det är en central mittfältare som är väldigt spelskicklig och klok, säger Bajens chefsscout Mikael Hjelmberg till Fotboll Sthlm.

Annons

Hammarby åker till Kalmar med en trupp i absolut toppform. De fyra senaste matcherna har gett fyra segrar och inte mindre än 20 gjorda mål. Nu har Stefan Billborn valt ut sitt manskap till bortamatchen, och det är sannolikt att uppställningen ser likadan ut som senast då samtliga från elvan som slog AFC med 6-1 har gett klartecken.

Med i truppen är också mittfältare Aimar Sher, 16. Sher har suttit på bänken två gånger tidigare: mot AFC och Falkenberg hemma då Bajen har haft en del skador i truppen. Nu är det dags för den första allsvenska bortaresan för Sher som har tränat med a-laget under hela sommaren.

Annons

Om namnet ger vissa associationer är det ingen slump. Aimar Sher, som är född i Irak och kom till Sverige som fyraåring, är nämligen döpt efter den argentinske mittfältseleganten Pablo Aimar, 39, som hade en framgångsrik karriär i bland annat Valencia och Benfica.
– Det var min pappas favoritspelare, berättade Aimar Sher efter att ha gjort sin debut för Sveriges P16 Future team i fjol.

Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg beskriver den unge talangen, som är född i december 2002, som en intelligent mittfältare.
– Det är en väldigt fin spelare men han har av naturliga skäl ett fysiskt arbete framför sig, skriver Hjelmberg i ett sms till Fotboll Sthlm.

Med i truppen för första gången på åtta månader är även Johan Wiland vars axel nu är fullt läkt. Den 38-årige målvakten väntas dock att sitta på bänken.

Truppen i sin helhet

Målvakter: Davor Blazevic, Johan Wiland 

Försvarare: Simon Sandberg, Mads Fenger, David Fällman, Dennis Widgren, Richard Magyar, Mats Solheim

Innermittfältare: Jeppe Andersen, Darijan Bojanic, Tim Söderström, Aimar Sher

Yttermittfältare: Alexander Kacaniklic, Muamer Tankovic, Vladimir Rodic

Anfallare: Nikola Djurdjic, Imad Khalili, Aron Johannsson

Trolig startelva: Blazevic – Sandberg, Fenger, Fällman, Widgren – Andersen, Bojanic – Kacaniklic, Djurdjic, Tankovic – Khalili.

LÄS MER. Bajens statistikprofessor: ”Vi har bäst offensiv i Allsvenskan”

LÄS MER. Hammarbys ivorianska talanger på plats: ”Kan bli riktigt bra spelare”

Foto: Bildbyrån