SvFF om att flytta Bajens cupfinal mot Häcken: ”Nästan omöjligt”

Hammarby möter BK Häcken i cupfinal den 30 maj. Dagen planerar regeringen att öppna upp för 500 personer. Att flytta finalen är idag inte aktuellt.
– Tidigare har det varit omöjligt att hitta ett reservdatum, säger Linn Brozén, SvFF. 

Annons

Herrarnas cupfinal är tilltänkt att spelas den 30 maj, en dag innan regeringens tilltänkta välkomnande av 500 personer på läktaren.

Att flytta fram cupfinalen en dag för att kunna ta in mer publik är dock inget som man på förbundet diskuterat i dagsläget.
– Jag har inte diskuterat det med mina kollegor eller hört några indikationer på något sådant. Sedan får vi se längre fram och återkomma i den här frågan, säger Linn Brozén som arbetar som projektledare för SvFF:s evenemang.

Ett beslut om att flytta cupfinalen ligger hos det svenska fotbollförbundet som äger matcharrangemanget, men enligt Brozén är det inte mycket som talar för en matchflytt.
– Jag tror inte att det finns en möjlighet att flytta matchen då det är i en period av landslagssamlingar.

Hon fortsätter förklara att förbundet sedan tidigare tittat om det funnits alternativa datum att förlägga finalen på.
– Frågan har inte lyfts ur det här perspektivet utan mer om det skulle uppstå ett coronautbrott eller liknande. När vi tittat på det då har vi sett att det inte funnits något sådant utrymme, det är extremt trångt utifrån den årsplan som svenska elitlag har.

Dessutom menar Brozén att det finns en deadline av Uefa som man måste förhålla sig till då vinnande cuplaget ska ut och spela i Europa.
– Det lag som vinner måste hinnas registreras till Uefa och där tror jag att deadline är den 1 juni eller något likande. Därför har vi sett att det varit omöjligt att hitta ett reservdatum.