Stefan Billborn om utvisningen: ”Det är inte ens frispark”

Jeppe Andersen drog på sig ett rött kort och efter det lyckades Hamamrby inte ta sig tillbaka in i matchen.
Bajen-tränaren tycker att domslutet var felaktigt.
– Det är tungt, jag hade hellre åkt ut på ett skott i krysset, säger han på presskonferensen efteråt.

Annons

Hamamrby är utslagna ur Europa League. Lech Poznan vann med 3-0 på Tele2 arena efter att Jeppe Andersen fått ett andra gult kort för en arm i ansiktet på motståndaren. Billborn var inte nöjd med beslutet på presskonferensen efteråt.
– Jag har sett det i min mobil nu. Jag tycker inte ens att det är frispark, men ni har säkert sett det också.
– Man vill inte ha ett rött kort på det sättet. Det är tungt när vi gör bra prestation. Vi ger dem ettan och sen åker vi på den (utvisningen) också, det är klart att det blir jättetufft. Det blir uppförsbacke även om man hade spelat elva mot elva.

Efter det röda kortet hade Hammarby svårt för att ta sig in i matchen och Lech Poznan kunde sätta dit både 2-0 och 3-0 innan matchen var över.
– Jag tycker mest synd om Jeppe. Man får en känsla att man har sänkt hela laget men så har man inte gjort någonting, det blir dubbel bestraffning.

Lech Poznan-tränaren Dariusz Zuraw upplevde situationen som att det var snack som gav lagkaptenen ett andra gult kort.
– Det är inte vad jag såg på tv. Han är mer chockad över att det blir frispark. Jeppe har ju bollen och går in med rumpan före. Han har utsträcka händer och spelaren går in i honom och lägger sig ner. Jag tror inte att jag behöver raljera över det, det är bara att titta på klippet. Det är tungt. Jag hade hellre åkt ut på ett skott i krysset, säger Billborn.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Storförlust för Bajen – spelarbetyg efter EL-uttåget

Annons