Så spelar Hammarby idag – Odilon från start, Bojanic i offensiv roll

BELEK.
Hammarby gör sin första match på lägret i Turkiet i eftermiddag.
Österrikiska St Pölten väntas spela 5-3-2 vilket påverkar Stefan Billborns taktik.
– Vi kommer spela med mer markeringsinslag än vanligt, säger Hammarbys tränare.

Så var det dags för första träningsmatchen för Bajen på sitt Turkiet-läger. I eftermiddag, klockan 15 svensk tid, spelar Hammarby mot den österrikiska ligatrean St Pölten. Fotboll Sthlm träffade tränaren Stefan Billborn på måndagsförmiddagen. Så här kommer Hammarby att ställa upp:

Gianluca Curci – Simon Sandberg, Mads Fenger, Kossounou Odilon, Mats Solheim – Tim Söderström, Jeppe Andersson – Darijan Bojanic, Muamer Tankovic, Leo Bengtsson – Imad Khalili.

Saknas i matchtruppen gör David Fällman och Nikola Djurdjic som båda varit sjuka. På skadelistan finns förutom Junior, Kalle Björklund, Johan Wiland och Dennis Widgren.

En sak som sticker ut är att Darijan Bojanic spelar i en ”Hamad-roll” till vänster på mittfältet eftersom Billborn vill se Bojanic använda sina offensiva kvaliteter. Noterbart är också att mittbackstalangen Kossounou Odilon spelar från start bredvid Mads Fenger. Den senare kommer sannolikt att bytas ut mot Marcus Degerlund i andra halvlek.

Motståndarna St Pölten ligger alltså trea i den österrikiska ligan.
–  Vi tror att de kommer spela 5-3-2 och det passar oss bra. HJK spelade också så och då fungerade det inte alls för oss, men då underordnade vi oss inte matchplanen, vi gick mer ut och körde. Det här är ett bättre lag som blir ett bra test. Med tanke på deras taktik tror jag att vi kommer ta in våra yttrar och spela med mer markeringsinslag än vanligt, säger Billborn.