Så har Hammarby dominerat mot Djurgården: ”Vi är förberedda på krig”

Hammarby förlorade mot Djurgården i Allsvenskan för tre år sedan.

Men 3-1-segern är ett undantag på senare år där Bajen dominerat rivalmötena i stor stil.

Annons

I augusti 2007 vann Djurgården, med spelare som Lance Davids och Aki Riihilahti i startelvan, mot Hammarby med 1-0 i Allsvenskan.

Sedan dess har Djurgården allt som oftast placerat sig före Bajen i hierarkin, men i derbyna är Bajen överlägsna över tid.

2018 vann Djurgården med 3-1 i Allsvenskan efter en storartad föreställning av Erik Berg, och i cupen 2019 blev det blårandigt avancemang efter straffar.

Men under samma period har Hammarby, trots sina säsonger i Superettan, hunnit med att vinna inte mindre än tolv gånger i Allsvenskan och två gånger i cupen. Därtill har det blivit fyra kryss i serien.

En som har god statistik i derbyn är Björn Paulsen som spelade i Hammarby 2017-18 innan han kom tillbaka inför årets säsong.

– Det är ett facit jag vill fortsätta med, säger dansken till Fotboll Sthlm.

–  Vi vet att vi är bra i derbyn för att vi är bra på att kriga och att spela med en stolthet för hela staden. Vi har lagt mycket fokus genom åren på att vinna dessa matcher. De här matcherna handlar inte om fotboll utan om vem som kämpar mest. Vi är förbereda på krig.

Alla matcher från Djurgårdens seger 2008 och framåt ser du nedan. Notera att 0-0-mötet i cupen 2019 vanns av DIF på straffar.

LÄS MER. Thomas Lagerlöf: ”Enskilda spelare får höra en massa skit”