Rodic ville bli månadens spelare: ”Jag vet att jag förtjänade det”

Vladimir Rodics toppform gav honom en nominering till månadens spelare.
Till slut fick Sead Haksabanovic utmärkelsen, vilket Rodic reagerar på.
– AC och Sead är otroliga spelare. Men seriöst, statistiken borde tala för sig självt, säger Rodic efter derbysegern.

Annons

Från bänken till en av seriens hetaste spelare. I slutskedet av säsongen har Vladimir Rodic fått chansen och tagit den med besked. I september nominerades yttermittfältaren som månadens spelare – tillsammans med Anders Christiansen och Sead Haksabanovic – efter att ha gjort sex mål i serien, bland annat ett hattrick mot Örebro och två mål i derbyt mot AIK.

Juryn gav priset till Sead Haksabanovic, vilket fick Rodic att reagaera.
– Jag måste bara kommentera experterna och deras expertis till månadens spelare. AC och Sead är otroliga spelare. Men seriöst, statistiken borde tala för sig självt. Jag vet inte vem som har valt och det kommer alltid en ny månad. Det är allt jag vill kommentera, säger Rodic efter 2-1-segern mot Djurgården.
Du tycker att du förtjänar det?
– Jag vet att jag förtjänar det. Jag vill inte snacka om mig, jag pratar bara fakta. Jag har gjort sex mål på tre matcher, en av dem är mot AIK. Det borde säga dem något. Men de bestämde att det skulle gå till någon annan, det är bara ytterligare en sak som motiverar mig.

Annons

Desto mer nöjd var Rodic med derbysegern mot Djurgården som gör att Hammarby hänger kvar i titelfajten.
– Väldigt bra match. Det var allt derbyn handlar om, mål, atmosfär, några ögonblick som gör derbyn ännu bättre. Det var tufft att spela sista halvtimmen med en man mindre, men tre poäng är det som är viktigt.

Juryn som delar ut utmärkelsen består av ett antal journalister, de allsvenska lagkaptenerna och Svensk elitfotboll.

Foto: Bildbyrån