Publikneddragning för Hammarby: ”Vi är frustrerade”

På måndag startar tävlingssäsongen för Hammarby med cupmatch mot Varberg.
Då kommer det vara en publikneddragning på 1000 personer av maxkapaciteten på Tele2 arena.
– Vi är frustrerade, vi har kommit med förslag på hur vi ska bli mer effektiva. Men vi får inga svar, säger Göran Rickmer, säkerhetsansvarig i Hammarby till FotbollDirekt.

Annons

Hammarby fick flera publikneddragningar i matchtillståndet från polisen under fjolårets säsong som en följd av den så kallade villkorstrappan. 2020 börjar på samma sätt då Bajen ”blir av” med 1000 platser i cuppremiären mot Varberg på måndag. Det gör Göran Rickmer, säkerhetsansvarig i Hammarby, besviken.
– Polisen har gjort det enkelt för sig, tittade på sista matchen i fjol i allsvenskan, kopierade den skrivelsen och förde in i tillståndet till den här matchen. Vi har framfört att vi spelar med stängt tak och att vi aldrig någonsin haft pyro på läktarna när vi spelat med stängt tak. Samt att vi aldrig haft pyro på matcher i cupen. Det här är en helt annan match än sista matchen i fjol (över 30 000 åskådare då) men tillståndet är exakt likadant skrivet, säger Rickmer till FotbollDirekt.

Enligt Rickmer har Hammarby inte fått någon motivering till polisens beslut.
– Nej det finns ingen motivering i det vi fått. Trots att de har en skyldighet att motivera. Det som ligger som beslutsunderlag, det ska inte vara försvårande eller fördyrande. Och det ska ha reell effekt. Efter domen som föll med Djurgården i fjol (när Djurgården fick rätt i Kammarrätten angående ansvaret i cupmatchen mot Hammarby i mars 2019), så ska ju polisen definiera vilka åtgärder man ska vidta och vilka effekter det ska ge. Men det finns ingenting här.
Rickmer fortsätter:
– Framför allt är det här ett bevis för mig att det inte finns någon säkerhetsanalys alls från polisens sida. Utan de har bara talat om att det är neddragningar. Vi är frustrerade, vi har kommit med förslag på hur vi ska bli mer effektiva. Men vi får inga svar.

Matchen mot Varberg spelas klockan 19 på måndag.

PLUS. Oskar Månsson: Därför tror jag att Hammarby vinner Allsvenskan

Foto: Bildbyrån