Ousted efter övergången: ”Ska inte försöka vara en ny Johan Wiland”

Efter att Johan Wiland avslutat karriären är det dansken David Ousted som ska vakta Hammarbys mål den här säsongen. Nyförvärvet vill inte se sig själv som en ersättare till Wiland.
– Jag vet hur mycket Johan har betytt för den här klubben, säger Ousted till Fotboll Sthlm.

Annons

Förra veckan tog Johan Wiland beslutet att lägga handskarna på hyllan. Under torsdagen presenterades nyförvärvet David Ousted som lagets nya målvakt. 35-åringen passar på att hylla Wiland.
– Johan är fantastisk, både som målvakt och som människa. Jag vet hur mycket Johan har betytt för den här klubben och för fansen. Det är stora skor att fylla, men jag ska inte försöka vara en ny Johan Wiland. Jag vill vara mig själv och spela efter min förmåga.

Dansken kommer nyligen från spel i Chicago Fire i MLS. Han har tidigare representerat bland annat Randers, Bröndby och D.C United. Målvakten skriver på ett ettårsavtal med Hammarby med option för ytterligare ett år.
– Jag är här för att vinna. Det är mentaliteten i den här klubben, det är en av anledningarna till varför det blev Hammarby. Jag har alltid sagt att om jag ska lämna MLS så är det för en stor klubb i Skandinavien.

I USA ställdes målvakten mot Hammarbys nuvarande delägare Zlatan Ibrahimovic. I matchen mellan Chicago Fire och Zlatans LA Galaxy fick Ousted göra en drömräddning på den svenske anfallarens avslut.
– Han lyckades tyvärr göra mål på mig till slut, men det var tur att jag fick göra den räddningen i alla fall. Jag snackade lite med honom efter den matchen och frågade honom hur han hade det i USA. Jag har inte träffat honom här än men förhoppningsvis dyker han upp.

Under tiden i MLS har målvakten hunnit spelat flera matcher inför stor publik. I Stockholm väntar nu derbyn mot AIK och Djurgården.
– Det är de matcherna som verkligen betyder något. Du vet vad det betyder för fansen och då betyder det mer för dig på planen.

Samtalen med Jesper Jansson har pågått under en längre period. Ousted berättar att relationen med Hammarbys sportchef är väldigt god.
– Det har varit en pågående diskussion. Vi har velat visa respekt mot Johan och det han har gått igenom med skadan. Jesper sa att han tyckte att det var en bra idé att jag skulle följa med till Portugal och träna med laget. Jag har hoppats på att en flytt och nu när det är klart känns det väldigt bra.

Foto: Bildbyrån