Oliver Dovin: ”Jag vill spela i Hammarby i år – inte i division 1”

Oliver Dovin avslutade förra säsongen i startelvan.
En position som 18-åringen vill behålla i år.

– Jag hade inte varit nöjd över att spela i division 1, säger han till Fotboll Sthlm. 

Annons

Hammarbys målvaktstalang Oliver Dovin startade i Allsvenskans sista omgång i fjol. Efter stora lovord från bland andra sportchefen Jesper Jansson fick nu 18-åringen äntligen chansen att visa vad han gick för.

Enligt statistiktjänsten Twelve var Dovin den tredje bästa Hammarby-spelaren på planen. Totalt fick tonåringen elva skott mot sig och enligt statistiken expected conceded goals (xCG) förväntades målvakten släppa in 3,35 mål i matchen. Det blev enbart två.

Men istället för att minnas en stark insats blev Dovins insats förstörd i matchens sista minut då han i luftduell på en hörna tappade in bollen i mål. Ett mål som innebar slutresultatet 2-1 till Örebro SK.
– Efteråt fick jag väldigt mycket positiva återkopplingar då jag gjorde en bra match men det är klart att det är tufft att släppa in ett mål som gör att vi förlorar. För mig gällde det bara att vara stark mentalt, analysera mina misstag och sedan träna vidare som vanligt, säger Dovin till Fotboll Sthlm.

Inför den här säsongen är målvaktskonkurrensen i Hammarby tuff. Dansken David Ousted är kvar i laget med Davor Blazevic bakom sig. Under försäsongen har dock Dovin fått en del förtroende av tränaren Stefan Billborn och stod i veckan 90 minuter mot IFK Norrköping.

Gästerna fick iväg fyra skott på mål under matchen varav Dovin inledde matchen med en fin parad när han räddade Samuel Adegbenros nick på mållinjen. Några minuter senare kunde han dock inte stå emot Jonathan Levis smällkaramell som fick kommentatorn Jonas Dahlquist att vråla ut försäsongens högsta skrik.

Efter matchen var Dovin ändå inte helt nöjd med det insläppta målet.
– Jag tycker att det gick ganska bra idag. Sedan var det ett jättebra avslut, men det är inte omöjligt att ta. Jag får titta på video och verkligen analysera vad jag kan göra annorlunda.

Hur tycker du att det gått på försäsongen för dig?
– Jag tycker att jag har lyft mig från förra året och gjort det bra på träningar. Det tror jag också att tränarna ser och låter mig därför spela. Det är jag jättetacksam för. Jag tycker att det är kul att spela och bara visa vad jag kan.

Känner du ett förtroende från Stefan Billborn i år?
– Ja, det tycker jag. Jämfört med tidigare så har han gett mig mycket förtroende den här vintern.

Hade du varit nöjd med att spela i division 1 med STFF i år?
– Nej, det hade jag inte varit. Jag vill spela i Hammarby.

Hur ser du på konkurrenssituationen?
– Den är svår. Både David och Davor är jättebra målvakter och Ousted stod hela förra året, det är ingen lätt konkurrenssituation. Jag gör mitt bästa varje träning, förhoppningsvis får jag spela.

LÄS MER: Så många säsongskort har 08-klubbarna sålt under vintern

LÄS MER: Hammarby I vs Hammarby II – stå står sig truppen inför 2021