Officiellt: Stefan Billborn får sparken av Hammarby

Nu är det klart. Stefan Billborn får sparken efter en tids spekulationen. Huvudtränarens sista match blev cupfinalen mot BK Häcken där klubbens tog sin första cuptitel.

Annons

Det var redan innan cupfinalen mot BK Häcken som tidningen Sportbladet avslöjade att Hammarby hade bestämt sig för att sparka huvudtränaren Stefan Billborn.

Under fredagen bekräftade klubben nyheten på sin hemsida.

– Stefan är en oerhört skicklig fotbollstränare som åstadkommit mycket under sin tid hos oss. Med sin professionalism och öga för detaljer har han tagit vårt spel till en ny nivå, och inte minst lett oss till Hammarbys första titel på 20 år. Tittar vi på var vi befann oss sportsligt när vi tog in Stefan 2018 jämfört med var vi är i dag så har han uppfyllt allt det vi förväntade oss av honom. Nu är det dags att ta nästa kliv i vår utveckling, och vi kommer att ta in någon som kan bygga vidare på det Stefan tillsammans med den övriga ledarstaben lagt grunden till, säger sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Ersättaren är ännu inte på plats.
– Vi förstår att det finns ett stort intresse för vem som tillträder som ny chefstränare, men vi ber om att få återkomma till det så fort det är klart. Vi har långt gångna samtal med ett par tilltänkta kandidater och kommer att kommunicera vem vår nya chefstränare blir så fort vi har nått ett beslut, säger vd:n och ordföranden Richard von Yxkull.