Mitt under coronakrisen – Hammarby vill hjälpa arbetslösa

Coronakrisen har slagit hårt mot Stockholm där många personer blivit arbetslösa. För att hjälpa till vill nu Hammarby dra igång en digital arbetsförmedling för att koppla ihop sina partners med arbetssökande. 

Hammarby har de senaste året dragit igång initiativet Samhällsmatchen, ett samlingsnamn för klubbens insatser i samhället.

Coronakrisen har inte bara slagit hårt mot fotbollsklubben själva utan även runt om i hela samhället. För att försöka hjälpa till har nu Hammarby gått ut med att man kommer att starta en digital arbetsförmedling, något som beräknas vara igång i slutet av sommaren eller hösten.

– De senaste åren har vi tillsammans med Stockholm Stad och Arbetsförmedlingen genomfört flera lyckade karriärdagar där vi ordnat fram en mängd nya arbetstillfällen. Utöver karriärdagar har vi arrangerat två lyckade sommarjobbsmässor tillsammans med Stena Fastigheter. Den digitala arbetsförmedlingen blir därför ett naturligt nästa steg då vi skapat en bra infrastruktur runt våra arbetsmarknadsinsatser, säger Abel Abraham CSR-ansvarig för Hammarby Fotboll och Samhällsmatchen till klubbens hemsida.

Målet är att försöka hitta jobb till de personer som just nu är arbetslösa runt om i Stockholm, där man tar hjälp av klubbens popularitet.
– Vi har lyckats dra nytta av dragningskraften som finns kring fotbollen och runt Hammarby. Genom den kraften blir vi en förlängd arm eller det personliga nätverket många saknar, säger Abel Abraham, CSR-ansvarig för Hammarby Fotboll.

Den nya digitala plattformen kommer att startas upp i samarbete med Stena Fastigheter och kommer först och främst gälla Hammarbys partners som söker arbetskraft. Blir det en lyckad satsning hoppas klubben att kunna utveckla plattformen till att gälla även fler företag runt om i Stockholm.

– Allt är i sin linda just nu men vi har tankar på att utveckla arbetsförmedlingen till en digital plattform där våra partnerföretag kan erbjuda helg- och extrajobb till ungdomar. Där är vi dock inte än. Först ska vi förankra allt internt, med våra nätverksföretag, utveckla en enklare webbplattfrom och se till att nå ut till stockholmarna som söker jobb, säger Abraham.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER. Silly season-bloggen: Tankovic uppges stanna i Hammarby

LÄS MER. Sjöberg: Hoppet för Bajen är väl att hoppet snart är ute